bitcoin $10.000 prijs
Nieuws » Voorzitter Amerikaanse Fed over Bitcoin: ‘Niemand gebruikt het (nog)’

Voorzitter Amerikaanse Fed over Bitcoin: ‘Niemand gebruikt het (nog)’

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) zegt tegenover de bankcommissie van de senaat dat wijdverspreide adoptie van cryptomunten als bitcoin (BTC) de nood voor reserve valuta kan vervangen. Jerome Powell zegt echter tijdens eenzelfde gesprek dat BTC helemaal niet gebruikt wordt.

Powell voorziet een scenario waar de wereldreservemunt (de Amerikaanse dollar) wordt vervangen door cryptomunten. Maar hij plaatst daarbij een belangrijke voetnoot. We hebben nog totaal geen wijdverspreide adoptie gezien.

Bitcoin is een goed voorbeeld, bijna niemand gebruikt het voor betalingen. Het is net zo speculatief als goud.

James Powell

Opmerkelijk

Deze opmerkingen van Powell zijn opmerkelijk te noemen. De Federal Reserve Bank van New York is namelijk een custodian voor goud. Zij beheren onder andere het fysieke goud van de Verenigde Staten,  andere regeringen en bijvoorbeeld centrale banken.

De beleidsmaker zegt dus eigenlijk dat bitcoin in het rijtje van goud hoort. Dat is nogal wat als je bent aangesloten bij een partij die goud beheert voor de machtigste partijen op aarde.

  bitcoin meester  

Nog even wachten?

Dit soort uitspraken van een hoog geplaatste official zijn belangrijk. Het toont aan dat men er in de hogere regionen van onze wereld ook mee bezig is. De uitspraken van Powell waren kort voor de tweets van Trump over bitcoin.

Bitcoin kan dus de financiële wereld op zijn kop zetten. Mits het zijn beloftes waarmaakt. Want tot op heden is er volgens Powell nog geen spraken van adoptie.

Men praat hier al over sinds de opkomst van cryptomunten. Maar we hebben nog geen adoptie gezien. Dat wil niet zeggen dat we dat niet te zien krijgen, maar zo ver is het nog niet.

Als we het wel te zien krijgen.. Dan kunnen we in Amerika een periode krijgen van veel verschillende valuta.

Jerome Powell

Wel adoptie

Dat niemand BTC of andere cryptomunten gebruikt als betaalmiddel is overigens gewoon weg niet waar. Nog niet op wereldschaal, maar lokaal bieden cryptovaluta regelmatig uitkomst voor bepaalde groepen mensen. Hieronder een kleine greep uit recente nieuwtjes op het gebied van adoptie:

Bron: Cointelegraph

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Podcast Bitcoin Journaal #9: Bitcoin Segwit, FATF, Noord-Korea & hacks

Redactie

Bitcoin (BTC) Rich List: Meer adressen ter waarde van $100.000 dan ooit

Robin Heester

Bitcoin oplichtingszaak van $800.000: Russische ijshockeyer opgepakt

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder