bitcoin BTC goud derivsten

Bitcoin boven $10.400. XRP, ETH en rest van altcoinmarkt trekken wat aan

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $10.418. Dat is 1.76% hoger dan gisteren op hetzelfde moment.

In onze meest recente analyse lees je over de mogelijke scenario’s voor de koers. Onze analist Martijn acht de kans groot dat we richting $9.200 zakken. De indicatoren zien er dus niet best uit, maar voorlopig houdt de grootste cryptomunt zich vrij aardig.

Altcoins

Terwijl bitcoin groene cijfer schrijft, doen de meeste grote altcoins dat vandaag ook. In de top 10 presteert elke coin beter dan BTC vandaag.

Dat mocht ook wel een keertje, de markt presteert gemiddeld een stuk minder dan alleen bitcoin dit jaar.

XRP stijgt met ruim 10% in euro, terwijl ook ether (ETH) ruim 7% pakt. Kortom: een goed dagje voor de mensen die zitten met altcoins die onder water staan. Dagen als deze bieden voor de belegger misschien nog hoop.

bitcoin meester

Cryptotwitter

Een kleine greep uit het aanbod van Cryptotwitter.

Waarom bitcoin? Daarom bitcoin! Een prijs van $1 miljoen klinkt gek, maar hoe gek is het alternatief?

Andreas Antonopoulos is een van de meest prominente personen in de cryptospace. Hij staat voor open blockchains, slechts enkele (of misschien wel alleen BTC) chains voldoen aan zijn eisen.

  • Open
  • Grenzeloos
  • Neutraal
  • Resistent tegen censuur
  • Publiekelijk

Deze kwaliteiten zijn van levensbelang voor mensen die bitcoin nodig hebben. Niet willen gebruiken, nee nodig hebben. In een relaas op Twitter legt Andreas zijn standpunten uit op het gebied van de huidige politiek in onze wereld.

Hij ziet in bitcoin en andere cryptomunten een belangrijke tool om te ontkomen aan kwaadaardige regimes. Een goed voorbeeld zijn de perikelen in Venezuela, (mede) door hyperinflatie is het land in een diepe crisis beland. Daar bieden cryptomunten uitkomst voor de bevolking.

Nick Szabo was al vroeg betrokken bij de ontwikkeling van bitcoin. Hij schaart zich achter de opmerkingen van Andreas. BTC kan vrijheid bieden, dus het is per definitie politiek geladen. Wat je politieke voorkeur ook is: bitcoin biedt vrijheden.

Vijay Boyapati vraagt om leuke gouwe ouwe tweets. Een paar favorieten onder elkaar.

 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!