Bitcoin prijs koers update
Nieuws » Bitcoin (BTC) onder $11.500. Altcoins pakken een beetje van de markt terug

Bitcoin (BTC) onder $11.500. Altcoins pakken een beetje van de markt terug

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $11.410. Dat is 3.26% lager dan op hetzelfde moment gisteren.

Daarmee lijkt een negatief scenario voor de prijs van bitcoin zich te ontvouwen. In onze meest recente analyse vind je twee scenario’s. Na deze daling is het belangrijk om support te vinden rond $11.000 en $10.800.

Als BTC door die prijspunten heen valt en doorzakt, dan is het vrouwen en kinderen eerst. Dan kan het sentiment in de markt direct omslaan naar een meer negatieve stemming.

Altcoins

Voor het eerst in tijden zien we een top 10 van crypomunten die anders reageert dan bitcoin. De grootste winnaars van vandaag zijn XRP, Litecoin en EOS.

De cryptomunt van Ripple (XRP) stijgt met ruim 3%, terwijl Litecoin en EOS tegen 4% aanschurken. Alle altcoins in de top pakken terrein terug op BTC.

Dat zorgt ook voor een kleine daling in de dominantie van bitcoin in de algehele markt. Het marktaandeel is met 69.1% nog steeds groot, maar vanochtend leek dit percentage richting de 70% te gaan. Een kleine overwinning voor de aanhangers van andere cryptomunten dan BTC.

Cryptotwitter

Twitter is een belangrijk medium voor veel prominente (en minder prominente) mensen in de cryptospace om hun mening te ventileren. Een kleine greep uit het aanbod van vandaag, vandaag Adam Back en Max Keiser.

Adam Back weerlegt de claim van Bob McElrath dat ‘iedereen Satoshi kan zijn’. Back is verantwoordelijk voor de proof-of-work mechaniek die gebruikt wordt in het protocol van bitcoin. Hij zegt dat een simpel design niet makkelijk is.

Je moet putten uit een bijna oneindige bron van ideeën en protocollen. Het is dan enorm knap als je precies de juiste factoren bij elkaar kunt brengen om tot iets unieks en wereldschokkends te komen. Bitcoin is uniek en simpel, maar dat betekent niet dat het makkelijk was om het in elkaar te zetten.

Max Keiser is onveranderd positief. Hup bitcoin.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Rakuten start met handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH)

Wessel Simons

Bitcoin stijgt richting $10.700, Binance lanceert blockchainproject ‘Venus’

Wessel Simons

Stagneert de groei van Bitcoin’s Lightning Network?

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder