bitcoin hoodie
Nieuws » Bitcoin boven $11.830. Ook bij Coinbase is BTC belangrijkste cryptomunt

Bitcoin boven $11.830. Ook bij Coinbase is BTC belangrijkste cryptomunt

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $11.834. Dat is nagenoeg dezelfde prijs dan op het zelfde moment gisteren.

Wat zijn de mogelijke scenario’s? Je leest het in onze meeste recente analyse. Bitcoin moet boven $11.000 blijven. Duiken we onder de $10.800, dan wordt het spannend.

Altcoins en cryptobeurzen

Het gaat nog steeds niet goed met de altcoinmarkt. Bitcoin domineert de markt en heeft op dit moment 69.6% van de markt in handen volgens CoinMarketCap. Met een totale marktkapitalisatie van ruim $300 miljard hebben de altcoins nog geen $100 miljard in waarde om te verdelen.

De gehele top 10 van cryptomunten kleurde vandaag rood. Geen schokkende dalingen, maar toch opnieuw rode cijfers voor veel altcoins. Monero (XMR) is de uitzondering, de privacy coin doet het de laatste tijd relatief goed.

XMR heeft zelfs weer een plekje in de top 10 verkregen als je kijkt naar totale marktwaarde van alle beschikbare munten. Daarmee is het projecten als TRON en Stellar voorbij gestreefd.

Koning bitcoin

Dat bitcoin nog altijd koning is, blijkt ook uit nieuwe cijfers van het volume van Coinbase. 90% van het handelsvolume van de beurs komt voort uit bitcoin, ether, litecoin en bitcoin cash. 50% daarvan is puur en alleen BTC.

Het is leuk dat Coinbase steeds meer projecten noteert aan hun beurs, maar in de praktijk wordt daar relatief weinig gebruik van gemaakt. Opmerkelijk, want voor bijvoorbeeld concurrent Binance is de altcoinhandel de heilige graal.

Cryptotwitter

Wat gebeurt er op Twitter op het gebied van cryptomunten? Een kleine greep uit het aanbod.

Bitcoin in de praktijk! Charlie Shrem probeerde een cadeaukaart voor Walmart te kopen. Maar zijn creditcard was geblokkeerd. Wat doe je dan? Je koopt zo’n kaart met bitcoin! Binnen enkele minuten geregeld en met waarschijnlijk lagere kosten dan de creditcard.

Even nog wat veren in de reet van de anonieme Satoshi. Bitcoin is zo simpel, dat het geniaal is. Allerlei relatief makkelijke oplossingen bij elkaar gegoten in één mooie pasvorm.

Een ‘kritiek op bitcoin’-checklist.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Rakuten start met handel in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH)

Wessel Simons

Bitcoin stijgt richting $10.700, Binance lanceert blockchainproject ‘Venus’

Wessel Simons

Stagneert de groei van Bitcoin’s Lightning Network?

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder