bitcoin hoodie

Bitcoin boven $11.830. Ook bij Coinbase is BTC belangrijkste cryptomunt

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $11.834. Dat is nagenoeg dezelfde prijs dan op het zelfde moment gisteren.

Wat zijn de mogelijke scenario’s? Je leest het in onze meeste recente analyse. Bitcoin moet boven $11.000 blijven. Duiken we onder de $10.800, dan wordt het spannend.

Altcoins en cryptobeurzen

Het gaat nog steeds niet goed met de altcoinmarkt. Bitcoin domineert de markt en heeft op dit moment 69.6% van de markt in handen volgens CoinMarketCap. Met een totale marktkapitalisatie van ruim $300 miljard hebben de altcoins nog geen $100 miljard in waarde om te verdelen.

De gehele top 10 van cryptomunten kleurde vandaag rood. Geen schokkende dalingen, maar toch opnieuw rode cijfers voor veel altcoins. Monero (XMR) is de uitzondering, de privacy coin doet het de laatste tijd relatief goed.

XMR heeft zelfs weer een plekje in de top 10 verkregen als je kijkt naar totale marktwaarde van alle beschikbare munten. Daarmee is het projecten als TRON en Stellar voorbij gestreefd.

Koning bitcoin

Dat bitcoin nog altijd koning is, blijkt ook uit nieuwe cijfers van het volume van Coinbase. 90% van het handelsvolume van de beurs komt voort uit bitcoin, ether, litecoin en bitcoin cash. 50% daarvan is puur en alleen BTC.

Het is leuk dat Coinbase steeds meer projecten noteert aan hun beurs, maar in de praktijk wordt daar relatief weinig gebruik van gemaakt. Opmerkelijk, want voor bijvoorbeeld concurrent Binance is de altcoinhandel de heilige graal.

Cryptotwitter

Wat gebeurt er op Twitter op het gebied van cryptomunten? Een kleine greep uit het aanbod.

Bitcoin in de praktijk! Charlie Shrem probeerde een cadeaukaart voor Walmart te kopen. Maar zijn creditcard was geblokkeerd. Wat doe je dan? Je koopt zo’n kaart met bitcoin! Binnen enkele minuten geregeld en met waarschijnlijk lagere kosten dan de creditcard.

Even nog wat veren in de reet van de anonieme Satoshi. Bitcoin is zo simpel, dat het geniaal is. Allerlei relatief makkelijke oplossingen bij elkaar gegoten in Ć©Ć©n mooie pasvorm.

Een ‘kritiek op bitcoin’-checklist.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!