bitcoin mining btc cryptomunten
Nieuws » Bitcoin mining gigant Bitmain verloor $625 miljoen eerste maanden 2019

Bitcoin mining gigant Bitmain verloor $625 miljoen eerste maanden 2019

Bitcoin mining-fabrikant Bitmain, heeft naar verluidt een verlies geleden van $625 miljoen in de eerste twee maanden van 2019. Het bedrijf hoopt echter op een ommekeer. Ze richten hun pijlen op de groei in vraag naar 7nm mining hardware.

Slecht begin van 2019

Volgens een rapport van een Chinees mediabedrijf bedroeg het eerste bedrijfsresultaat van Bitmain in het eerste kwartaal $1.082 miljard. Dat komt neer op 253, 253 en 559 miljoen in dollars aan de bedrijfswinst in de afgelopen maanden.

In januari en februari verloor het bedrijf respectievelijk $345 en $280 miljoen. In maart boekte het bedrijf een wisnt van $315 miljoen. Grote schommelingen dus.

De grote verliezen zijn waarschijnlijk te wijten aan het afschrijven van verouderde hardware. De 16nm mining hardware is in de markt voorbij gestreefd door concurrenten.

Het bedrijf is al sinds de start erg controversieel in het bitcoin ecosysteem. De onderneming heeft miljarden verdient door hun speciale bitcoin miners (ASICs). Daarnaast waren de topmannen van het bedrijf fervent supporters van de bitcoin fork genaamd bitcoin cash.

Dat laatste gokje heeft ze ook veel geld gekost. Het minen van bitcoin forks levert bijna niks op in vergelijking met bijdragen aan het netwerk van de grote broer.

Meer hoop in kwartaal twee

Ondanks de grote verliezen gloort er nog hoop aan de horizon van Bitmain. De 7nm hardware moet over de toonbank rollen. Bitmain heeft een grote bestelling uitstaan bij Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) voor de benodigde onderdelen.

In het derde kwartaal van dit jaar moeten de inkomsten weer aan gaan trekken. Dan moet er natuurlijk wel animo zijn voor de nieuwe hardware. Wanneer je echter met baanbrekende dingen komt binnen de bitcoin mining industrie, dan zit het met die vraag wel goed.

De computerkracht die meedoet aan het netwerk van bitcoin groeit de laatste tijd gestaag, dus concurrenten willen altijd als eerste de beste nieuwe spullen hebben. Als de hardware aan de verwachtingen van Bitmain voldoet kunnen ze dus misschien wel herstellen van de matige periode.

Investeerders

Het aantrekken van de omzet is van groot belang voor de Initial Public Offering (IPO) van Bitmain. De beursgang was al eerder gepland, maar is toen afgeschoten. Nu de markt weer aantrekt is er toch weer interesse in het uitgeven van aandelen.

Bron: Bitcoinist

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Amerikaan moet vrezen voor levenslange straf na witwassen $25 miljoen aan Bitcoin

Robin Heester

Cryptobeurs Binance komt slachtoffers van hack privé-gegevens tegemoet

Marvin Kroon

Bitcoin (BTC) pendelt bij $10.100, altcoins Stellar (XLM), Cardano (ADA) en Ontology (ONT) stijgen

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder