Nieuws » Bitcoin miners verdienen per dag (!) meer aan transactiekosten dan die van BCH en BSV in een heel jaar

Bitcoin miners verdienen per dag (!) meer aan transactiekosten dan die van BCH en BSV in een heel jaar

Er is al veel over geschreven: Bitcoin, Bitcoin Cash en Bitcoin SV. Elke munt heeft zo zijn eigen groep met aanhangers en elke blockchain heeft zo weer zijn specifieke Unique Selling Points. Maar soms is het ook interessant om de netwerken naast elkaar te leggen en te kijken hoe ze in verhouding tot elkaar staan.

Transactiekosten van de Bitcoin-broers

Zo ook omtrent de mining-reward. Op 2 augustus tweette Shapekay dat de miners op 31 juli in totaal $540.000 aan transactiefees hebben ontvangen. Dat is vier keer zo veel dan de $130.000 die de transacties BCV en BCH chains in de afgelopen twaalf maanden samen hebben gekost. Maar let ook even op de tijdsspanne: één dag tegenover twaalf maanden!

Daarbij dient wel gezegd te worden dat de kosten voor een transactie op het bitcoin netwerk hoger ligt dan op beide andere netwerken. Dat is overigens ook een van de redenen dat het Lightning Netwerk in het leven is geroepen. Maar dit praat de verhouding tussen de bitcoin-broers niet in een keer helemaal goed. Daarover later in dit artikel meer.

  bitcoin meester  

Statistieken transacties bitcoin

Eerst nog eventjes kort een aantal statistieken over bitcoin. De vergoeding van alle betalingen met de bitcoin blockchain zijn bij elkaar opgeteld bijna $1 miljard waard. Op 28 juli stond dit gelijk aan $955.797.817, verdeeld over ongeveer 440 miljoen transacties. In totaal zijn er met deze transacties $1.900.000.000.000 van eigenaar verwisseld. Ja inderdaad, $1,9 biljoen Amerikaanse Dollars; laat dat even inzinken.

Vergoeding aan BCH-miners miniem

Op BitInfoChart.com is te zien hoe de verhouding van de bitcoinblockchain met de andere twee te zien. De totale transactiekosten en de waarde van deze transacties bij BTC overtreffen die van BCH en BSV met uitstek. In totaal is de afgelopen 24 uur voor het Bitcoin Cash netwerk slechts $156 aan vergoedingen uitgedeeld die daadwerkelijk van transacties afkomstig waren.

 

Bitcoin blijkt toch de koning van de markt te zijn, hoe je het ook maar bekijkt. Een aantal dagen terug plaatste een whale een transactie van $468 miljoen voor slechts $400. Even ter vergelijking: zou je dit via een traditionele betalingsprovider doen, dan kost het je $1,6 miljoen (!) extra. Vorige week plaatste Xapo een transactie van $1,3 miljard, met slechts $450 aan kosten.

Enkele maanden terug kon er ook al een pijnlijke conclusie worden getrokken. De transactiekosten die de bitcoin miners inden, waren méér waard dan de totale block-reward die de BCH miners ontvingen. Dat betekent dat het bitcoin netwerk veiliger is dan die van BCH, zélfs als de 12,5 BTC blocksubsidie zou worden weggehaald en de cap daardoor niet meer zal stijgen.

Bitcoin SV verdwijnt helemaal in de schaduw: vorige maand kwam in het nieuws dat 96% van al de transacties van het netwerk afkomstig waren van één en dezelfde WeerApp. Ondanks dat werd de blockgrootte eventjes vergroot naar 2GB.

Bron: Bitcoinist en Cryptoslate

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder