Bitcoin (BTC) resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Bitcoin zag dit jaar weer een bijzondere stijging. De bitcoinprijs steeg liefst 200 procent in zes maanden tijd. De afgelopen weken, na een hoogste punt aan te doen van bijna $14.000, loopt de koers echter flink terug. Is daarmee de nieuwe bullmarkt voorbij?

Technische indicatoren

De meningen zijn verdeeld. Het lijkt erop dat bitcoin weer wat glans heeft verloren, met een daling naar $9.500. Daarmee verloor het liefst 33 procent aan waarde binnen korte tijd. Het lijkt er daarmee op dat de cryptomunt dra nog snel lager kan. Sommige technische indicatoren voor ’s werelds grootste digitale munt wijzen op verdere verliezen.

Bitcoin brak eerder deze week onder zijn 50-daags voortschrijdend gemiddelde. Daarmee kan verondersteld worden dat de bullmarkt van dit jaar, van minder dan $4.000 tot bijna $14.000, ten einde is. Toch is het juist dat 50-daags voortschrijdend gemiddelde wat het nu aan het testen is naar de bovenkant. Echter koerste bitcoin eerder deze week ook onder de ondergrens van de GTI Vera Band indicator, een indicator die up- en downtrends meet.

Bullish momentum

Toch laat bitcoin de afgelopen uren wat anders zien, namelijk een uptrend van het steunniveau op $9.500 naar een huidige koers van $10.500. De afgelopen 24 uur steeg de munt met zo’n 5,4 procent. Waar sommige crypto experts beweren dat bitcoin aan het consolideren is, zijn anderen van mening dat de digitale munt toch nog flinke verliezen te verduren kan krijgen. Het volume blijft volgens analist Credible Crypto achter, zo schreef hij op Twitter:

Bitcoin slaagt er echter nog steeds in om het steunniveau van $10.500 te handhaven. Analisten die positief over de koers zijn ondersteunen die gedachtes met andere technische indicatoren. Zo heeft bitcoin de afgelopen drie dagen een zeldzame golden crossover gezien, nadat de 50-candle price average door de 200-candle average is gebroken op de 3D chart. Dit zou voor het laatst zijn voorgekomen in februari 2016. Volgens cryptoanalist Moon Overlord is het mogelijk dat bitcoin nu naar de $50.000 kan stijgen, aangezien een vierde Doji gevormd kan worden.

Deze maand, na de golden crossover, zijn er tekenen voor de vorming van een nieuwe Doji. De 4e Doji kaars lijkt zich te vormen en als de geschiedenis zich herhaalt kunnen we daarmee nieuwe all-time high gaan zien. Maar goed, resultaten uit het verleden bieden nog steeds geen garantie voor de toekomst.

Bronnen: Forbes, Bloomberg, Todays Gazette

Foto: Flickr / Gusture

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!