Bitcoin levert in en daalt tot $10.800. Spraakmakende analist voorspelt $100.000

De ene analyst roept Bitcoin een gouden toekomst toe en op hetzelfde moment stort de koers in en verliest het een aantal procent. Het was een dagje vol met gebeurtenissen op zowel de markt, op cryptotwitter als op de exchanges. In dit artikel hebben we de grootste en meest spraakmakende nieuwtjes voor je onder elkaar gezet.

bitcoin meester

Bitcoin daalt flink

Bitcoin (BTC) heeft een heftig dagje achter de rug. Gedurende de middag daalde de prijs tot $10.800 en dat is 5,11% lager dan gisteren. Het was alweer 10 dagen geleden dat BTC door deze prijs omhoog schoot en dus op hetzelfde niveau stond. De dominantie van de munt is met 69,64% nog steeds erg hoog.

Ondanks deze enorme daling is het orderbook bij de bids een stuk groter dan bij de asks. Dat betekent dat er meer mensen zijn die Bitcoin voor een lagere prijs willen kopen dan dat ze in verhouding voor ene hogere prijs verkopen.

In deze afbeeldingen zijn de orders van Bitfinex, GDAX, Bitstamp, Kraken, itBit, Bit-x en Gemini samengevoegd. Zoals je kunt zien is er aan de linkerkant meer interesse dan aan de rechterkant: meer bids dan asks.

Bitcoin in beweging

In 2016 is de cryptobeurs Bitfinex bestolen van een mooie hoeveelheid BTC. Vandaag zijn deze muntjes voor het eerst sinds die hack verplaatst naar een onbekende wallet. Deze transactie werd door Whale Alert opgemerkt en met de wereld gedeeld.

Deze transactie was afkomstig uit een hack van bijna 120 BTC. In juni werd er ook al een deel van deze hack verplaatst. De 30 BTC van vandaag zijn dus onderdeel van een groter geheel. Tijdens de hack kostte een BTC maar $650. In februari vorderde de Amerikaanse overheid al een deel (27,66 BTC) van de totale hack. Het overgrote deel is dus nog niet terug in goede handen.

Cryptotwitter

Ondanks daling van vandaag is er voor de lange termijn nog erg veel optimisme. Voormalig analyst van Goldman Sachs gelooft dat de top van de cryptomunt op $100.000 ligt. Murad Mahmudov is een bitcoinmaximalist en volgt het advies dat zijn oud-werkgever gaf: Buy Bitcoin! Op dit moment is hij de chief information officer (CIO) van hedgefund Adaptive Capital.

“Op het eerste gezicht lijkt het voor de komende week een zwakke en flauwe periode te worden, maar mijn intuïtie vertelt me dat er op deze niveaus veel accumulatie plaats vindt. Probeer jezelf op korte termijn niet te slim af te zijn, zoom uit en denk groot. Naar mijn mening gaat BTC naar $ 100K per ‘oranjemunt’.”

Murad Mahmudov

Deze voorspelling wordt ook door de oprichter van Morgan Creek bevestigd. Antony Pompliano ziet dat de visie van banken over de cryptomunten langzaam veranderd. Hij verwacht dat BTC vóór eind 2021 de prijs van $100.000 bereikt. De halving die mei 2020 zal plaatsvinden, zal hier een belangrijke factor in zijn.

Volgens BigChonis zat de daling van vandaag er al aan te komen. Gisteren verwees hij al naar een bear cross die op de loer lag. Het bleek een goede call te zijn.

Bron: Bitcoinist en Cointelegraph

Luister de Hup Bitcoin Podcast
Mis niks meer!
Invalid email address