Bitcoin stijgt door naar $10.400! Heeft een nieuwe run zich ingezet?

Iedereen zit te wachten op het moment dat er weer wat beweging in Bitcoin komt. Gisterenavond was daar dan dat moment. In dit artikel lees je meer over deze stijging en wat Cryptotwitter hier over te zeggen heeft.

Bitcoin in het groen

Eindelijk was het weer eens zo ver: een reeks groene candles voor Bitcoin. BTC steeg naar een prijs van ongeveer $10.402 en dat is maar liefst 3,95% meer dan gisteren. Op sommige exchange werd zelfs de $10.500 aangetikt. Hiermee geeft Bitcoin een tegengeluid tegen al de negatieve voorspellingen die er de afgelopen dagen zijn geweest.

Door deze stijging nam de dominantie van BTC ook weer toe. Op dit moment is dat 65,61% en daarmee staat het nog maar 1% lager dan de top van enkele weken geleden. De laatste keer dat BTC over de 67% ging was alweer twee-en-half jaar geleden in april 2017.

Cryptotwitter

Wat kunnen we na deze kleine en korte run voor Bitcoin verwachten? Chonis Trading- ziet dat de prijs nu twee keer rond de $9k is gebounced en dat de vorige top op de $11.000 lag. Als we hier in deze run boven eindigen, dan zal dat een higer high zijn en dat is dan zeer positief. Blijven we onder deze grens van $11k, dan is dat een lower high. In dat geval is het waarschijnlijk dat BTC terug valt in de range tussen de $9.000 en $11.000. Het kunnen wel eens interessante dagen gaan worden!

Enkele andere prominente twitteraars grijpen dit moment aan om de markt op te drijven. CZ, de grote man achter cryptobeurs Binance en Hodlonaut zien dit als laatste keer dat Bitcoin ooit onder de $10.000 is geweest. Zijn ze oprecht bullish of proberen ze met hun publieke bereik de boel een beetje aan te zwengelen?

Moon Overlord ziet een patroon in de prijs van Bitcoin op maandelijkse grafiek. De geschiedenis heeft uitgewezen dat er na een periode van accumulatie, gevolgd door een doji candle (die boven de mediaan van deze grafiek zit), er áltijd een nieuwe run is geweest. En laten we nu net deze doji candle en accumulatiefase achter de rug hebben. Volgens deze theorie kunnen we nu een run die te wachten waarin $BTC wel eens naar de $50.000 kan gaan.

We zien een stijging van enkele procenten en gelijk is het sentiment van de markt omgeslagen naar positief. Josh Rager ziet in Augustus een gunstige maand voor een verdere prijsstijging. Op de 4-uurs-grafiek is BTC door de resistance gegaan en de 50MA zet de weg omhoog ook weer in. Een naderend tekent van een nieuwe golden cross?

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!