‘Meer dan 83% van de discussies over Bitcoin (BTC) op Reddit zijn positief’

Discussies op Reddit over bitcoin (BTC) zijn veelal positief. Dat blijkt uit een onderzoek van Comparitech waarin ze met behulp van machine learning 48.000 posts op het platform analyseerde.

Reddit is een van de grootste websites op de wereld en heeft een behoorlijk grote crypto community. De twee populairste zijn reddit.com/r/bitcoin en reddit.com/r/cryptocurrency.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Praten over bitcoin

Naast de tienduizenden posts werden er ook 7.500 artikelen bekeken. De artikelen kregen een beoordeling op basis van hun positieve of negatieve sentiment tegenover de andere gelezen stukken tekst.

En wat blijkt? Volgens dit onderzoek is het merendeel van de beschikbare content online over bitcoin en andere cryptomunten overwegend positief. Maar liefst 85.5% van de gesprekken met dit onderwerp werden door de software ingeschat als positief.

De bekeken artikelen lieten daarentegen een ander beeld zien. Het merendeel van de duizenden geschreven stukken waren negatief. De HuffPost, Business Insider en de International Business Times waren hierbij de meest opvallende nieuws outlets.

Forbes zwemt tegen de stroom in wat betreft de toon wanneer er geschreven wordt over bitcoin. 80% van de berichten over bitcoin of andere cryptomunten had een positieve ondertoon.

Opmerkelijk

Gek genoeg staat Libra van Facebook bovenaan de lijst als het gaat om positieve discussies op Reddit. 97.7% van de berichten is volgens het algoritme positief. De social mediamagnaat lijkt de goede campagne te hebben ingezet als je afgaat op deze cijfers.

Cardano (ADA), Ether (ETH), Litecoin (LTC) en TRON (TRX) worden ook veelal op een positieve manier besproken op Reddit. Zij scoorden allemaal boven de 90%. Bitcoin moet het doen met 83.5%.

Opmerkelijke statistieken, maar ze zijn wel te verklaren. Wanneer je community relatief klein is, dan is het merendeel vooral gewoon enthousiast over het idee of de filosofie. Bitcoin is ondertussen zo groot dat er van alle kanten over wordt gepraat.

Niet alleen bitcoinfanaten doen mee aan de discussies, steeds meer mensen hebben een mening over de cryptomunt. En dat is een goed iets: je wil namelijk zoveel mogelijk discussies. Dat is op termijn alleen maar goed voor het gehele ecosysteem.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...