Deutche Bank speelt Bitcoin in kaart met knullige tweet

Het mediateam van de Deutsche Bank dacht leuk in te haken op een feestdag. Gisteren, op 9 augustus, was het namelijk de National Dollar Day. Maar het feestje pakte iets anders uit. Zonder dat ze er intenties voor hadden, speelden ze Bitcoin in de kaart aan de 650.000 volgers.

bitcoin meester

Deutsche Bank over de dollar

In 1786 werd de Amerikaanse Dollar en daarbij het monetaire stelsel van de Verenigde Staten opgericht. Dit werd met een tweetje gevierd. Bitcoin werd hierin niet bij het naampje genoemd, maar indirect bleek het een mooie reclamepost voor de grootste cryptocurrency te zijn. Foutje bedankt!

Het begon allemaal met bovenstaande tweet dat de koopkracht van de Amerikaanse dollar enorm is gedaald. De Duitse multinational merkt op dat één dollar uit 1791 op dit moment equivalent staat aan een waarde van $27,60 (vergeleken met de Britse pond). Sinds de start van het Amerikaans monetaire stelsel, waarin een dollar niet meer door goud is gedekt, is het er allemaal niet beter op geworden.

Amerikaanse dollar als reservemunt

Op deze manier zetten de stagiairs achter het twitteraccount van de DB de favoriete reservemunt van onze wereld in een negatief daglicht. De bank pleitte op deze manier onbedoeld voor een valuta die niet aan inflatie onderhevig is. Ze wijzen ongemerkt naar een munt die niet door de bureaucratische regeringskamertjes onder controle gehouden kan worden. Ja inderdaad: Bitcoin.

Bitcoin als spiegelbeeld

Voor de nieuwkomers nog even wat meer uitleg over deze denkstap. De maximale hoeveel Bitcoins die er ooit zullen komen, is vastgezet op 21 miljoen. Dat is zo door Satoshi Nakamoto bedacht en geprogrammeerd en dus hoeven we niet bang te zijn voor inflaties, waar dat bij monetair geld wel het geval is.

Doordat de DB bank op deze manier de Amerikaanse weergeeft, speelt het dus Bitcoin in de kaart. Landen als Venezuela en Zimbabwe tonen aan dat inflatie enorme gevolgen kunnen hebben. Als het extreme vormen aanneemt, is al gebleken dat bitcoin een prima uitkomst is.

Politieke crisis Venezuela bereikt hoogtepunt, bitcoin moet uitkomst bieden

De Deutsche Bank zit overigens ook in zwaar weer. Vorige maand werd bekend dat er tienduizenden werknemers de ontslagbrief hebben ontvangen. Het aandeel van de DB is in vijf jaar gedaald van bijna $30 naar een prijs van $6,88. Dat er financiële problemen zijn mag duidelijk zijn. Deutsche Bank verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies van 2,8 miljard euro. Het schrappen van de banen is onderdeel van een grotere reorganisatie. De bank stopt bijvoorbeeld ook met de handel in aandelen.

Bron: CCN

Mis niks meer!
Invalid email address