Bitcoin handelaren halen $500 miljoen van BitMEX af in maand juli

BitMEX, de nummer twee beurs op het gebied van handelsvolume in de wereld van bitcoin, heeft te maken met een grote leegloop. Klanten van de handelsplek namen volgens dataprovider TokenAnalyst $530 miljoen op.

Deze situatie komt niet uit de lucht vallen. Het heeft te maken met de onzekerheid rondom het onderzoek van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De CFTC neemt de in Hong Kong gevestigde derivatenbeurs goed onder de loep. BitMEX zou worden gebruikt door Amerikanen terwijl dat niet mag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

bitmex influx uitfluxNieuw record aan miljoenen

Een ander team van analisten (Ceteris Paribus) reageerde op het nieuws van de grote uitloop bij BitMEX. Normaal gesproken haalden klanten gezamenlijk een bedrag van $100 miljoen van het platform af. In heel 2018 was het bedrag in totaal $1.3 miljard.

In datzelfde jaar was het nooit zo dat er meer geld uitging dan dat er binnenkwam. Dat is in dit jaar wel anders. TokenAnalyst liet weten dat er op 20 juli $83 miljoen aan bitcoin werd opgenomen. En dat terwijl er maar $12 miljoen werd gestort.

Die uitschieter op die dag komt niet uit het niets, de dag daarvoor werd namelijk het nieuws rondom de CFTC bekend. Amerikaanse gebruikers zouden het platform gebruiken om in derivaten op basis van bitcoin te verhandelen. En dat mag niet van de regelmakers in dat land.

Mensen in de Verenigde Staten kunnen de regels omzeilen door met een VPN te doen alsof ze uit een ander land komen. Maar nu is de vraag: is BitMEX daar zelf verantwoordelijk voor? Het antwoord daarop lijkt ja, maar de beurs ontkent stellig dat het handel voor Amerikanen faciliteert.

BitMEX webverkeer

Volgens cijfers van Alexa zijn ook de bezoekers aan de website gedaald. Het platform ging van een ranking van 11.851 naar 12.644. Dat betekent dat er nu dus meer websites zijn die beter worden bezocht.

Geen paniek naar buiten uit van BitMEX, want volgens hun officiële pagina wordt hun verzekeringsfonds nog altijd goed bijgevuld. Recentelijk werd er in de periode van juli tot augustus 1.400 bitcoin (~$16 miljoen) aan het reservepotje toegevoegd.

Dat komt nu neer op een noodvoorziening van $360 miljoen, daarmee lijkt het bedrijf voorlopig nog wel te kunnen blijven draaien. Het is immers een flinke zak geld.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...