Bitcoin BTC koers update analyse

Bitcoin in augustus: 3 belangrijke gebeurtenissen deze maand

In augustus gebeurde er een aantal spraakmakende dingen in de wereld van bitcoin (BTC). We hebben drie belangrijke gebeurtenissen voor je op een rijtje gezet.

Bitcoin netwerk veiliger dan ooit

De hashrate van bitcoin bereikte op 29 augustus een nieuwe recordhoogte: 83.5 EH/s. Dat betekent dat er meer computerkracht bitcoin aan het minen is dan ooit.

De prijs van bitcoin is leuk, maar de gezondheid van het netwerk is op zijn minst net zo belangrijk. De veiligheid geeft bitcoin waarde, terwijl de waarde van bitcoin mensen motiveert om het netwerk te versterken en te gaan minen.

Het is een positive feedback loop en die lijkt te werken.

In the absence of a market to establish the price (of bitcoin, estimates) based on production cost is a good guess and a helpful service (thanks). The price of any commodity tends to gravitate toward the production cost. If the price is below cost, then production slows down. If the price is above cost, profit can be made by generating and selling more. At the same time, the increased production would increase the difficulty, pushing the cost of generating towards the price. In later years, when new coin generation is a small percentage of the existing supply, market price will dictate the cost of production more than the other way around.

Satoshi in 2010

Stabiele bitcoin koers

In het begin van de maand tikte bitcoin nog een prijs aan boven de $12.000. Maar halverwege de maand zakte de grootste cryptomunt terug naar een prijsniveau rond $10.000.

BTC komt hier eigenlijk niet of nauwelijks duizend dollar onder of boven. Een stabielere koers dus. Zeker in vergelijking met de voorgaande maanden. Bitcoin stond in april nog op een prijs van $4.000.

De koers lijkt gestabiliseerd en dat is ook wel eens lekker. Hoe lang het rustig blijft gaan we in de komende weken zien. Want de geschiedenis leert ons dat het vanzelf weer een achtbaan gaat worden. En dat is eigenlijk ook wel het leukste.

Bitcoin in augustus
Bitcoin in augustus

Satoshi nog altijd anoniem

De bedenker van bitcoin en schrijver van de whitepaper is nog altijd anoniem. Deze maand begon een website met de grote onthulling van de identiteit van de schrijver: Satoshi Nakomoto. Tot nu toe is nog niks bewezen.

Maar, toegegeven, het is leuk om te lezen. In deel één van het verhaal wordt een verhaal verteld over de oorsprong van de schuilnaam Satoshi Nakomoto en de beginselen van bitcoin. De schrijver vertelt dat hij afstand van bitcoin moest doen omdat het op sommige plekken illegaal is.

Dat is gelijk een foutje in het verhaal: Iemand die bitcoin heeft uitgevonden had van te voren ook kunnen inzien dat een grenzeloze munt ook gebruikt zou worden voor minder leuke dingen.

In deel twee en drie van de grote onthulling duikt de schrijver in de wereld van numerologie. Én de 980.000 BTC van Satoshi worden ook besproken.

Kortom: leuk om eens door te bladeren, maar er is tot nu toe wederom geen onomstotelijk bewijs dat we hier te maken hebben met Satoshi.

Het kan ook vervelend aflopen wanneer je claimt Satoshi te zijn. Craig Wright werd in de maand augustus hard aangepakt door een Amerikaanse rechter. Als hij de bedenker van bitcoin blijkt te zijn, moet hij de helft van zijn fortuin delen. Dat is een ”boete’ van 500.000 BTC!

Bitcoin Journaal

Check het wekelijkse Bitcoin Journaal en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!