Bitcoin ETF aandelen prijs koers update
Nieuws » ‘Bitcoin is nog geen safe haven, maar kan het wel worden’

‘Bitcoin is nog geen safe haven, maar kan het wel worden’

Het hoofd van de over-the-counter (OTC) tak van cryptobeurs Kraken wil bitcoin (BTC) nog geen safe haven noemen. Volgens Nelson Minier is de grootste cryptomunt nog niet dé plek waar mensen hun kapitaal naartoe schuiven wanneer zij een crisis verwachten.

Tijdens een over-the-counter transactie wordt vaak voor een groot bedrag een zak met bitcoin gekocht of verkocht. Dat gebeurt buiten de traditionele handelsplaatsen om. Zo kan men een vaste prijs afspreken en de markt niet of minder beïnvloeden.

Dit soort deals zijn vooral interessant voor partijen die dus een grote transactie in één keer willen doen. Investeringsfondsen zijn ongetwijfeld partijen waar Minier mee in contact komt om dit soort deals op te zetten.

De handel

Dat vertelt hij in een interview met Nasdaq. Minier: ”Wall Street is niet meer wat het geweest is. De eerste 15 jaar dat ik op Wall Street rondliep, was het leuk. Ik had veel geluk. Ik startte in de credit default swap-markt, dat leek erg op de cryptomarkt van nu. Er zijn daar veel financiële innovaties en veel handel, net als hier.”

Daarnaast is volgens Minier iedereen in de cryptospace erg enthousiast over waar we naartoe gaan.

“Portfoliomanagers druppelen langzaam binnen”

  bitcoin meester  

Bitcoin als oppotmiddel

Maar er is nog een lange weg te gaan voordat bitcoin in het rijtje van oppotmiddelen als edelmetalen, vastgoed en bijvoorbeeld kunst hoort. Relatief waardevaste investeringen die vaak hun waarde voor lange tijd weten et behouden of zelfs vergroten.

Bitcoin doet dat allebei al, maar nog niet voldoende en op een relatief stabiele manier. Wel is het een van de best presterende assets ooit. Het is immers binnen tien jaar gegroeid naar wat het nu is.

“Ik ben er nog niet van overtuigd dat bitcoin een safe haven is. Maar ik merk wel dat het zich zo begint te gedragen. Mensen die portfolio’s onder hun hoeden hebben komen langzaam binnen. Bitcoin is nog geen oppotmiddel, maar daar gaan we wel naar toe.”

Volgens de topman van Kraken komen investeerders dus rustig aan de markt binnen gelopen. Maar nog niet zo massaal als misschien in de toekomst het geval wordt, wanneer mensen BTC echt zien als oppotmiddel en een veilige plek om je vermogen te stallen.

Adoptie op andere plekken

De traditionele investeerders druppelen langzaam binnen, maar op hele andere plekken wint bitcoin ook langzaam aan populariteit. Denk bijvoorbeeld aan de Gazastrook, waar men verschillende bitcoinhandelsplaatsen heeft.

Traditionele financiële services blokkeren gebruikers uit het gebied, dus zoekt men een andere uitweg. Bitcoin is er daar eentje van.

Een ander voorbeeld uit de praktijk is Venezuela. Het land is in een politieke én financiële crisis belandt, waardoor de lokale munt onderhevig is aan hyperinflatie. Om toch te kunnen sparen gebruikt men daar ook regelmatig bitcoin of een andere cryptomunt. 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder