vitalik ethereum
Nieuws » Vitalik Buterin ziet bottleneck voor Ethereum: ‘Blockchain is bijna vol’

Vitalik Buterin ziet bottleneck voor Ethereum: ‘Blockchain is bijna vol’

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, zegt dat de blockchain van Ethereum bijna ‘vol’ is. In een interview met The Star gaat hij in op de ordes die het netwerk moet nemen. Die grote horde is de schaalbaarheid.

Volgens Vitalik is er een veel sneller netwerk nodig om aan de vraag en de behoeftes van grote organisaties te voldoen. Vitalik noemde Ethereum ooit een decentrale supercomputer. Het netwerk moest een belangrijke manier worden om allerlei computer gerelateerde met behulp van smart contracts zaken te regelen.

Snelheid is de bottleneck

Het computerwonder ziet de snelheid van het verwerken van opdrachten echt als de grootste vijand van adoptie.

Schaalbaarheid is de grootste bottleneck omdat de blockchain van Ethereum bijna vol zit. Er is de constante druk van nieuwe mensen die zich aansluiten.

Vitalik Buterin

Een bedrijf kan volgens Vitalik de volgende redenen hebben om verder te kijken dan Ethereum: Een grote organisatie ziet een al overvol netwerk. Dan moet je je dus mengen in de strijd om een plekje. En door de aanwezigheid van deze partij wordt het netwerk nog voller en duurder om te gebruiken.

Het netwerk moet volgens Vitalik langzaam overstappen naar een protocol waar niet elke computer alle transacties hoeft te verifiëren. Hij ziet liever dat verschillende hardware een klein gedeelte van de transacties controleert. Een compleet andere manier van het runnen van het netwerk dus.

Hij zegt met zijn plannen de kosten om het netwerk te gebruiken enorm terug te kunnen brengen. De programmeur ziet nog een andere uitdaging: blockchains moeten langzaam veranderen in iets dat mensen echt willen gebruiken…

Eerder opperde de frontman van Ethereum al een andere tijdelijke schaalbaarheidsoplossing: het gebruiken van de blockchain van bitcoin cash.

  bitcoin meester  

Ethereum 2.0

Er zijn grootste plannen om het hele netwerk van Ethereum om te gooien. Men wil uiteindelijk naar een proof-of-stake concept. Het originele proof-of-work wordt dan vervangen door een ander conensusmechanisme.

Daarmee willen de ontwikkelaars van dit plan onder andere de transactiesnelheid van het netwerk verbeteren. Bij zo’n ingrijpende verandering, het verandert immers de spelregels van het gehele ecosysteem, komt een hoop kijken. Veel meningen, veel afwegingen en hoogst waarschijnlijk veel interne ruzies.

De vraag is of deze gigantische omslag ooit gaat plaatsvinden, er is nog geen echte datum voor Ethereum 2.0 bekend gemaakt. De plannen worden steeds verder vooruit geschoven. Wel komt in 2020 de Istanbul-update eraan.

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

Tether (USDT) steeds populairder in ecosysteem Ethereum (ETH)

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) strandt bij $10.400, BitPay start met betalingen in ether (ETH)

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder