ethereum glow
Nieuws » Ethereum hard fork ‘Istanbul’ moet in eerste kwartaal van 2020 klaar zijn

Ethereum hard fork ‘Istanbul’ moet in eerste kwartaal van 2020 klaar zijn

De langverwachte update ‘Istanbul’ voor Ethereum heeft een nieuwe release datum. De hard fork van het netwerk moet in het eerste kwartaal van 2020 plaatsvinden.

Istanbul is daarmee de vierde grote verandering die door de core developers naar voren is geschoven om Ethereum te verbeteren. Deze voorstellen heten Ethereum Improvement Proposals (EIPs).

Ethereum

Er zijn er nog meer updates op komst, maar dat is dus de vierde hele grote. Istanbul wordt in twee delen uitgebracht. Op 16 oktober van dit jaar moet het eerste gedeelte al worden geïmplementeerd. De efficiency van het netwerk moet met dit gedeelte van de update worden verbeterd.

De rest van de update moet dus ergens in het eerste kwartaal van 2020 worden gelanceerd. Het is echter nog niet helemaal duidelijk wat precies het tweede deel van Istanbul wordt.

Er is dus nieuws over een datum, maar het blijft discussiëren over wat de hard fork uiteindelijk precies allemaal gaat brengen.

  bitcoin meester  

ProgPow

Wel is duidelijk dat de ‘Progressive Proof-of-Work’ (ProgPow)-update wordt doorgeschoven naar 2020. Deze aanpassing aan het mining algoritme moet er voor zorgen dat minen van ETH eerlijker wordt. Speciale mining hardware hebben nu een groot voordeel op het netwerk, ze zijn immers geoptimaliseerd voor het minen. Dat voordeel moet met deze update worden verkleind.

De precieze invulling van ProgPow is een veel besproken punt onder ontwikkelaars van Ethereum, daarom is de beslissing vooruitgeschoven.

2.0

De Istanbul-update bouwt verder op de eerdere Constantinople-upgrade. Dit is allemaal een opmaat naar Ethereum 2.0. Een groot gedeelte van de ontwikkelaars van ETH willen graag overstappen naar een ander consensus mechanisme.

Proof-of-Stake is volgens hen beter geschikt om Ethereum naar het volgende niveau te tillen. Dat betekent een compleet andere structuur qua beslissingen op het netwerk, maar ook het hele mining gedeelte valt weg.

Een hele ingrijpend toekomstplan. En het is afwachten hoe en wanneer de algehele plannen uit de doeken worden gedaan. Daarna is het nog maar de vraag of het overgrote deel van de community van Ethereum akkoord gaat met deze plannen.

Bron: Decrypt

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Crypto 101: Hoe Bitcoin en Ethereum het blockchain-trilemma tegenkomen

Marvin Kroon

Tether (USDT) steeds populairder in ecosysteem Ethereum (ETH)

Arnold Hubach

Bitcoin (BTC) strandt bij $10.400, BitPay start met betalingen in ether (ETH)

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder