bitcoin hoodie
Nieuws » Chainalysis lanceert dienst om bitcoin-transacties op te sporen

Chainalysis lanceert dienst om bitcoin-transacties op te sporen

Chainalysis lanceert een nieuwe Know Your Transaction-service (KYT) om transacties met bitcoin (BTC) en andere cryptomunten op te sporen. Potentiële afnemers zijn bijvoorbeeld cryptobeurzen of financiële instellingen die er baat bij hebben om te voldoen aan strenge wet – en regelgeving.

Follow the Crypto

De nieuwe software van Chainalysis kan de transacties van een aantal publieke blockchains realtime volgen zoals die van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).

Maar ook afgeleide projecten zoals Maker (MKR) en stablecoin Tether (USDT) behoren tot de scope.

Maar wat is er nieuw? Bij deze nieuwe software krijgt de gebruiker een waarschuwing zodra er de indruk bestaat dat het een risicovolle transactie betreft. Een van de variabelen is de hoogte van het bedrag bijvoorbeeld.

  bitcoin meester  

Financial Action Task Force

Het bedrijf sorteert voor op de nieuwe richtlijnen van Financial Action Task Force (FATF), een intergouvernementeel agentschap dat normen ontwikkelt om witwassen van geld te voorkomen.

De technologie van het bedrijf is inzetbaar zodra een cryptobeurs slachtoffer is van een hack of als een netwerk met crimineel geld cryptovaluta koopt.

De onderzoekers zijn onder meer bekend van hun onderzoek naar de beruchte Mt. Gox en Binance hack.

Onderzoeken van Chainalysis

Zo zijn er voorbeelden van criminele organisaties die via ruilbeurzen zwart geld op grote schaal witwassen. Het is onbekend hoe groot dat aandeel van de totale bitcoin voorraad dat betreft. Een groot van de beschikbare BTC beweegt niet en is dus niet betrokken bij dergelijke transacties.

Van de criminelen die ransomware inzetten om cryptomunten te stelen gaat 64% langs een beurs.

Minstens $555 miljoen aan bitcoin (BTC) is gebruikt om transacties te doen op het donkere plekje van het internet. De verzamelnaam hiervoor is the ‘darkweb’, je kunt daar dingen bestellen en kopen die je niet in normale webshops vindt.

Een van de kernwaarden van bitcoin is privacy. De senior ontwikkelaars van het bitcoin netwerk overwegen om de transacties bij de wortel af te schermen zoals dat ook gebruikelijk is bij privacycoins zoals Monero (XMR), Zcash (ZEC) en Grin, gebouwd op het Mimblewimble-protocol.

 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder