Coinbase Custody neemt institutionele tak Xapo over, $7 miljard aan assets in bewaring

Coinbase Custody kondigt aan samen te gaan werken met Xapo. Sterker nog: de overname van de institutionele tak van het bedrijf is voltooid. Hierdoor blijft Coinbase stappen zetten in de groei die het al geruime tijd door maakt.

Coinbase Custody

Coinbase Custody is binnen een jaar gegroeid naar $7 miljard aan Assets Under Custody (AUC). Dit zijn activa van meer dan 120 klanten uit 14 verschillende landen. Daarmee is het een van de grootste institutionele custodians uit de hele wereld. Sinds de oprichting richten ze zich op het aanbieden van een betrouwbare omgeving voor Bitcoin (BTC) en andere crypto activa.

Xapo is al veel langer bekend van de opslag van cryptomunten. Het biedt al sinds 2014 haar diensten aan. Het gaat bij dit bedrijf inmiddels over gigantische bedragen. Enkele weken terug verstuurden ze 0,8% van álle Bitcoins die er bestaan in één transactie. Ze verstuurden $1,3 miljard aan munten. Coinbase breidt haar diensten uit door de klanten van Xapo over te nemen.

Veilig opslaan cryptomunten

Het veilig opslaan cryptomunten bij custodians wordt steeds populairder. In een interview met Vo1t sprak Sebastian Higgs ook al over het toenemende belang van cold storage custodian. Een klein foutje met het versturen (of bewaren) van de munten kan het einde van een bedrijf betekenen. Een veilige oplossing is om het risico uit te besteden bij een derde partij. Het afgelopen jaar kwam er bij Coinbase Custody ook steeds meer geld binnen. Op onderstaande grafiek zijn meerdere fasen te zien waardoor de dienst meer gebruikt ging worden.

Door de overname van de institutionele bedrijven van Xapo krijgt Coinbase, naast de miljoenen traders, ook meer bereik als rentmeester van digitale activa. Het wil hedge funds, familiebedrijven en trading desks gaan helpen bij het aannemen en accepteren van decentraal geld. Ze hiermee ook automatisch toegang tot liquiditeit van Coinbase Pro door middel van API’s.

Het overnemen institutionele klantenbestand van Xapo is dus één. Maar naast dit voordeel komen hier ook kennis en ervaring naar het platform toe.

Bron: Coinbase

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!