Bitcoin dollar update bank of england monetaire
Nieuws » ‘Daling bitcoin onder $10.000 kwam niet door Chinees piramidespel van $4 miljard’

‘Daling bitcoin onder $10.000 kwam niet door Chinees piramidespel van $4 miljard’

Woensdag dook de prijs van bitcoin (BTC) ineens een flink aantal dollars omlaag. De vermoedelijke reden? De verkoop van miljarden aan ‘gestolen’ bitcoin en ether (ETH) door mensen achter een piramidespel. Sid Shekhar, mede-oprichter van TokenAnalyst, stelt dat die situatie niet de reden was van de plotselinge daling.

De BTC en ETH werden namelijk al veel eerder verstuurd volgens het onderzoeksbureau.

Ponzi

De criminelen achter een gigantische ponzi scheme genaamd PlusToken zouden volgens een analyse van Peckshield 1000 BTC naar Huobi en Bittrex hebben verplaatst. Veel mensen zagen een verband tussen de daling van BTC onder de $10.000 en dit voorval.

Niets is echter minder waar volgens onderzoek van TokenAnalyst. Heel weinig adressen die gekoppeld zijn aan PlusToken hebben nog veel bitcoin of hebben deze eerder verplaatst.

Shekhar: ”Het lijkt er op dat geen een van de adressen die van cryptobeurzen zijn. We houden de situatie in de gaten om te kijken wanneer en of de miljoenen uiteindelijk toch worden overgemaakt aan een beurs.”

  bitcoin meester  

Bitcoin al verplaatst

Volgens Shekhar is er een simpele verklaring van het feit dat de adressen van PlusToken niet veel bitcoin meer bevatten: ze zijn eerder al geleegd. De mensen achter PlusToken hebben de bitcoin al veel eerder verplaatst en door verschillende bitcoin mixers gehaald. Zo kunnen ze de miljarden aan cryptomunten beter verkopen, ze zijn ‘schoon’.

Een mixer zorgt ervoor dat het bijzonder moeilijk te volgen is waar jij je bitcoin heen stuurt. Je maakt ze dus een soort van schoon, zodat ze niet te vinden zijn. Deze tools zijn vrij om te gebruiken en dat is geheel legaal. Toch worden de diensten vaak in verband gebracht met witwaspraktijken.

Deze theorie sluit aan bij die van Peckshield. Uit dat onderzoek bleek dat men in juli begon met het verplaatsen van BTC. En niet per se naar beurzen, maar vooral door mixers heen. De kans is aanwezig dat de PlusTokens alsnog de beurzen op zijn gestuurd, maar dat is niet met zekerheid te zeggen.

Het blijft speculeren: maar misschien was het vooral het nieuws zelf over deze grote hoeveelheid aan bitcoin en ether dan de daadwerkelijke verkoop. De meeste prijsbewegingen zijn (helaas?) niet te verklaren.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder