Bitcoin dollar update bank of england monetaire

‘Daling bitcoin onder $10.000 kwam niet door Chinees piramidespel van $4 miljard’

Woensdag dook de prijs van bitcoin (BTC) ineens een flink aantal dollars omlaag. De vermoedelijke reden? De verkoop van miljarden aan ‘gestolen’ bitcoin en ether (ETH) door mensen achter een piramidespel. Sid Shekhar, mede-oprichter van TokenAnalyst, stelt dat die situatie niet de reden was van de plotselinge daling.

De BTC en ETH werden namelijk al veel eerder verstuurd volgens het onderzoeksbureau.

Ponzi

De criminelen achter een gigantische ponzi scheme genaamd PlusToken zouden volgens een analyse van Peckshield 1000 BTC naar Huobi en Bittrex hebben verplaatst. Veel mensen zagen een verband tussen de daling van BTC onder de $10.000 en dit voorval.

Niets is echter minder waar volgens onderzoek van TokenAnalyst. Heel weinig adressen die gekoppeld zijn aan PlusToken hebben nog veel bitcoin of hebben deze eerder verplaatst.

Shekhar: ”Het lijkt er op dat geen een van de adressen die van cryptobeurzen zijn. We houden de situatie in de gaten om te kijken wanneer en of de miljoenen uiteindelijk toch worden overgemaakt aan een beurs.”

Bitcoin al verplaatst

Volgens Shekhar is er een simpele verklaring van het feit dat de adressen van PlusToken niet veel bitcoin meer bevatten: ze zijn eerder al geleegd. De mensen achter PlusToken hebben de bitcoin al veel eerder verplaatst en door verschillende bitcoin mixers gehaald. Zo kunnen ze de miljarden aan cryptomunten beter verkopen, ze zijn ‘schoon’.

Een mixer zorgt ervoor dat het bijzonder moeilijk te volgen is waar jij je bitcoin heen stuurt. Je maakt ze dus een soort van schoon, zodat ze niet te vinden zijn. Deze tools zijn vrij om te gebruiken en dat is geheel legaal. Toch worden de diensten vaak in verband gebracht met witwaspraktijken.

Deze theorie sluit aan bij die van Peckshield. Uit dat onderzoek bleek dat men in juli begon met het verplaatsen van BTC. En niet per se naar beurzen, maar vooral door mixers heen. De kans is aanwezig dat de PlusTokens alsnog de beurzen op zijn gestuurd, maar dat is niet met zekerheid te zeggen.

Het blijft speculeren: maar misschien was het vooral het nieuws zelf over deze grote hoeveelheid aan bitcoin en ether dan de daadwerkelijke verkoop. De meeste prijsbewegingen zijn (helaas?) niet te verklaren.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!