china vlag
Nieuws » Chinese autoriteiten onderzoeken mogelijke exit scam van EtherDelta

Chinese autoriteiten onderzoeken mogelijke exit scam van EtherDelta

Het handelsplatform EtherDelta wordt op dit moment goed onder de loep genomen door de Chinese politie. De cryptobeurs is aangeklaagd wegens een exit scam. EtherDelta zou er tijdens een Initial Coin Offering (ICO) met het geld van investeerders vandoor zijn gegaan.

Bij zo’n gevalletje van oplichting laten de initiatiefnemers vaak de investeerders in hun eigen sop gaar koken en gaan zij er met de buit vandoor.

EtherDelta en ERC-20 tokens

EtherDelta is ooit gemaakt om tokens uitgegeven op de chain van Ethereum te kunnen verhandelen. Het mooie aan dit idee was dat het non-custodial is. Dat houdt in dat je je tokens gewoon in je eigen wallet kunt houden en toch kunt handelen.

Je hoeft dus niet zoals bij de grotere beurzen jouw geld af te staan om gebruik te maken van het platform. Je kunt zelf handelen met elkaar zonder het risico te lopen alles te verliezen wanneer de boel failliet gaat bijvoorbeeld.

EtherDelta was vooral populair voor de kleinere projecten, je kon daar immers zo’n beetje alle ERC20-tokens verhandelen. Ook de munten die niet op andere beurzen te vinden zijn.

Token sale

Volgens de laatste berichtgeving gaat het over een verkoop van tokens in december 2017 en januari 2018. Niet geheel toevallig precies de piekmomenten waarin zo’n beetje elke cryptomunten nieuwe hoogtes in waarde bereikte.

EtherDelta is niet opgericht door Chinezen en dus niet vanaf het begin in Chinese handen. Zack Coburn is de oprichter van het platform en hij heeft het van de hand gedaan toen er een zak met geld vanuit Chinese investeerders werd geboden.

Deze zelfde investeerders zouden achter deze exit scam zitten. De EDT-tokens die werden verkocht tijdens deze crowdfundingsronde waren uiteindelijk weinig waard, want het platform werd verlaten. Met deze Ether Delta Tokens kon je als investeerder genieten van een aantal voordelen op het platform.

Maar van die plannen is nooit wat terecht gekomen. En de lokale autoriteiten in China onderzoeken nu of er opzet in het spel was.

Lokale investeerders

Lokale investeerders hebben al met de politie gesproken, maar tot nu toe is er niemand gearresteerd. China is geen land waar je gemakkelijk wegkomt met misdaden in de financiële sector normaal gesproken. Dus het is wachten op de eerste echte arrestaties.

In Amerika heeft EtherDelta ook problemen. Het bedrijf kreeg een boete van $400.000 voor het runnen van een platform waar effecten werden verkocht. Dat is geen ramp, maar ze hadden geen vergunning. In de VS mag niet iedereen handelen in effecten. Zowel bedrijven als individuele personen moeten daar licenties voor hebben.

Bron: Bitcoinexchangeguide

Mis niks meer!
Invalid email address