Nieuws » Oplichters stelen $230.000 aan Bitcoin door zich voor te doen als helpdesk

Oplichters stelen $230.000 aan Bitcoin door zich voor te doen als helpdesk

Twee Canadese oplichters zijn door de Verenigde Staten aangeklaagd voor witwassen en fraude. Ze lichtten een persoon uit Oregon op door hem af te zetten voor meer dan $230.000 aan Bitcoin.

Fraude met Bitcoin

Advocaat Billy J. Williams verklaarde dat Jagroop Singh Khatkar en Karanjit Singh Khatkar betrokken waren bij het witwassen van geld en identiteitsdiefstal. De daders van respectievelijk 23 en 24 jaar oud worden aangeklaagd door de Department of Justice van Oregon. De identiteit van het slachtoffer is niet bekend gemaakt. Beide Indo-Canadezen begonnen in 2017 al met deze praktijken.

Volgens het rapport maakten de oplichters een twitteraccount aan met de naam @HitBTCAssist. Hiermee hebben ze nietsvermoedende slachtoffers doen geloven dat ze de helpdesk waren van de cryptobeurs uit Hong Kong. HitBTC staat bekend om de problemen met uitbetalingen en stortingen en dus kozen de twee een strategische beurs uit.

  bitcoin meester  

Oplichters slaan slag

Zodra gebruikers vragen stelden over hoe de munten van het platform afgehaald kunnen worden, sloegen de schurken toe. Ze vroegen door tot ze met alle informatie toegang konden krijgen tot het email en het account op de cryptobeurs van de gedupeerde. Hierdoor hebben ze 23 BTC van het account van de slachtoffer uit Oregon in bezit gekregen.

Via de blockexplorer is heel mooi te zien dat de buit netjes is verdeeld. Een van de twee heeft de munten inmiddels op exchange Kraken verkocht. Naast deze concrete zaak is niet bekend of er meer personen slachtoffer zijn geworden van deze fraudedesk.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin (BTC) rond $10.225, is het tijd voor meer actie?

Altcoinbase

5 tips om je emoties met Bitcoin en andere cryptomunten de baas te zijn

Arnold Hubach

Bitcoin update: prijs rond $10.270 terwijl altcoins opmars maken, verzoek Bitcoin ETF ingetrokken

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder