ripple xrp kopen koers bnb binance chain

Ripple geeft 1 miljard XRP aan start-up na investering van $4 miljoen

Het bedrijf Ripple gaat verder met het oppompen van het ecosysteem rond hun cryptomunt XRP. Het bedrijf geeft 1 miljard (!) aan XRP weg aan een start-up.

Een opmerkelijke stap na oproepen vanuit de community om te stoppen met het dumpen van XRP in de markt. De petitie heeft ogenschijnlijk geen effect, want dit soort maatregelen zorgen ervoor dat er opnieuw meer XRP de markt op wordt geslingerd.

bitcoin meester

Xpring

Zo deed de investeringstak van Ripple, Xpring, mee in een investeringsronde in een browser betalingsprocessor genaamd Coil. Met die investering is $4 miljoen gemoeid. De connectie is duidelijk, de frontman van de start-up is de ex-CTO van Ripple genaamd Stefan Thomas.

Naast die investering doneert Ripple $260 miljoen aan XRP aan het bedrijf om een community te bouwen. Een opvallend hoog bedrag om ‘content makers, consumenten en strategische partners’ aan te trekken. De donatie komt rechtstreeks uit de schatkist van Ripple.

Coil

Coil investeerde eerder op haar beurt al $20 miljoen in Imgur. Met Coil kun je via een subscriptionmodel voor $5 in de maand jouw favoriete contentmakers ondersteunen. Wanneer je aangesloten bij Coil en de websites die je bezoekt zijn dat ook, kun je automatisch kleine donaties doen.

Die donaties kunnen in de vorm van XRP zijn, maar ook met de oude vertrouwde dollar.

Ripple lijkt met Coil dus een alternatief op de Brave Browser te hebben gevonden. Bij de Brave Browser is de Basic Attention Token (BAT) de beloning voor de gebruikers, hier is dat dus XRP of de dollar.

Meer investeringen

Xpring mag nog meer investeren. Volgens Ethan Beard, de directeur van Xpring, is er geen bestedingslimiet voor hem. De XRP op de balans van Ripple mag worden ingezet om het gebruik van XRP en de andere producten van Ripple te promoten.

Kortom: we kunnen nog een hoop XRP-investeringen verwachten. De vraag is: wat voor effect heeft dat op de koers?

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!