ripple xrp kopen koers bnb binance chain
Nieuws » Ripple geeft 1 miljard XRP aan start-up na investering van $4 miljoen

Ripple geeft 1 miljard XRP aan start-up na investering van $4 miljoen

Het bedrijf Ripple gaat verder met het oppompen van het ecosysteem rond hun cryptomunt XRP. Het bedrijf geeft 1 miljard (!) aan XRP weg aan een start-up.

Een opmerkelijke stap na oproepen vanuit de community om te stoppen met het dumpen van XRP in de markt. De petitie heeft ogenschijnlijk geen effect, want dit soort maatregelen zorgen ervoor dat er opnieuw meer XRP de markt op wordt geslingerd.

Xpring

Zo deed de investeringstak van Ripple, Xpring, mee in een investeringsronde in een browser betalingsprocessor genaamd Coil. Met die investering is $4 miljoen gemoeid. De connectie is duidelijk, de frontman van de start-up is de ex-CTO van Ripple genaamd Stefan Thomas.

Naast die investering doneert Ripple $260 miljoen aan XRP aan het bedrijf om een community te bouwen. Een opvallend hoog bedrag om ‘content makers, consumenten en strategische partners’ aan te trekken. De donatie komt rechtstreeks uit de schatkist van Ripple.

  bitcoin meester  

Coil

Coil investeerde eerder op haar beurt al $20 miljoen in Imgur. Met Coil kun je via een subscriptionmodel voor $5 in de maand jouw favoriete contentmakers ondersteunen. Wanneer je aangesloten bij Coil en de websites die je bezoekt zijn dat ook, kun je automatisch kleine donaties doen.

Die donaties kunnen in de vorm van XRP zijn, maar ook met de oude vertrouwde dollar.

Ripple lijkt met Coil dus een alternatief op de Brave Browser te hebben gevonden. Bij de Brave Browser is de Basic Attention Token (BAT) de beloning voor de gebruikers, hier is dat dus XRP of de dollar.

Meer investeringen

Xpring mag nog meer investeren. Volgens Ethan Beard, de directeur van Xpring, is er geen bestedingslimiet voor hem. De XRP op de balans van Ripple mag worden ingezet om het gebruik van XRP en de andere producten van Ripple te promoten.

Kortom: we kunnen nog een hoop XRP-investeringen verwachten. De vraag is: wat voor effect heeft dat op de koers?

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

CEO: ‘Ripple kan met verkoop XRP markt niet beïnvloeden’

Robin Heester

XRP fork op komst? Investeerders stellen ultimatum aan Ripple

Robin Heester

Ripple gebruikt door Thaise bank, maar XRP token niet

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder