creditcard binance bitcoin kopen

Binance komt met platform voor OTC handel tussen Bitcoin en fiat geld

Cryptobeurs Binance heeft plannen om binnen een maand een nieuwe feature aan haar platform toe te voegen. Het gaat om de over-the-counter (OTC) trading met daarbij een gateway naar fiat valuta.

Binance OTC handel

De medeoprichter en marketingbaas He Yi maakte dit bekend op de Shanghai Blockchain Week. De cryptobeurs gaat dus een fiat on-ramp aanbieden voor de Chinese yuan.

Hij voegde eraan toe dat deze dienst onderdeel is van een groter plan. Binance wil de komende maanden meer tijd besteden aan de toetreding tot de Chinese markt. Verder werkt de exchange ook aan een betaalservice waarmee gebruikers uit 170 landen cryptocurrencies kunnen kopen met fiat geld. Dit moet allemaal vanaf Binance.com gaan gebeuren.

OTC handel is een trade tussen twee partijen zonder tussenkomst van een exchange of orderboek. Het is voor de massa een onzichtbare uitwisseling van munten en het heeft ook geen invloed op de prijs. Voor partijen met grote hoeveelheden munten (of partijen waarbij anonimiteit heel belangrijk is), is dit dus een zeer welkome dienst.

De OTC handel van fiat naar crypto is een hekel punt voor veel Chinese handelaren. De lokale autoriteiten zijn geen fan van dit soort praktijken. Zij proberen de directe verbinding van uitwisselingen met banken en fiat-deposito’s te voorkomen. Dit beleid is onderdeel van het verbod op ICO’s in september 2017.

bitcoin meester

China en cryptohandel

Andere bekende Chinese beurzen zoals Huobi en OKCoin zijn sindsdien naar het buitenland verhuisd. Zij bieden vanaf andere plekken de crypto-naar-cryptohandel aan. Verder hebben ze marketmakers in dienst voor de OTC handel op hun platforms om gebruikers te helpen om cryptovaluta te kopen en verkopen met Chinese yuan.

Binance raast maar door. Met de OTC-dienst wordt de link tussen de ‘echte’ economie en de mainstream financiële wereld steeds kleiner. Aan het begin van deze maand maakten ze ook al bekend dat ze testen doen met sandboxes voor crypto-futures.

Binance bouwt door

Vorige week werd een eigen stablecoin geïntroduceerd: de Binance USD. De waarde van deze munt is vastgemaakt aan de Amerikaanse dollar. Deze Binance USD heeft goedkeuring gekregen van de New York Department of Financial Services (NYDFS).

Gisteren (18 september, red.) is ook de Amerikaanse versie van de cryptobeurs live gegaan. Binance US is speciaal bedoeld voor de klanten uit de Verenigde Staten. Het assortiment is nog erg klein met slechts zeven munten. Sinds enkele weken kun je bij Binance ook terecht voor lendingJe kunt jouw munten stallen op het lendingplatform en hier vervolgens een rente op krijgen.

Bron: Coindesk

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!