Binance lanceert binnen ‘enkele weken’ in Amerika, voorlopig geen app

Binance wil de ‘komende weken’ haar crypto exchange in de VS gaan lanceren, zo maakt het bedrijf uit Malta bekend. De ruilbeurs moet haar ‘hoofddomein’ Binance.com onder druk van Amerikaanse autoriteiten opknippen.

In eerste instantie gaf de ruilbeurs aan vóór november te gaan lanceren. Binance brengt de beurs via BAM Trading Services (BTS) op de markt, die een registratie heeft bij de Amerikaanse toezichthouder FinCen.

De beurs is namelijk alleen gereguleerd in de landen Malta, Singapore, Jersey en Oeganda.

Binance US

De Amerikaanse portal krijgt de naam Binance US en is in eerste alleen bereikbaar via een (mobiele) website. Een aparte mobiele app volgt later.

Er is een ‘zeer strenge’ know-your-customer-procedure opgetuigd bij het aannemen van klanten. Men eist een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, red) en een burgerservicenummer. Dat lijkt gangbaar in vergelijking met procedures bij andere beurzen.

Catherine Coley, voormalig manager bij Ripple, gaat de beurs leiden. Zoals eerder gemeld, is de staat New York uitgesloten omdat daar een aparte licentie voor nodig is (BitLicense, red).

Ook zijn bepaalde diensten in de VS voorlopig niet van toepassing: denk aan het onlangs gelanceerde leenplatform of handelen met een hefboom (margin trading, red).

Welke cryptomunten?

De ruilbeurs heeft circa dertig cryptomunten op het oog om in Amerika aan te gaan bieden. voorlopige afwezigen zijn bijvoorbeeld Tron (TRX) en Tezos (XTZ). Het is nog volstrekt duidelijk wat het uiteindelijke aanbod wordt.

Amerikaanse beurzen zoals Coinbase en Kraken breiden hun aanbod ook regelmatig uit en het geeft een indruk welke tokens niet als een ‘effect’ (security) worden gezien.

Dan is namelijk andere wet – en regelgeving van toepassing.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!