Nieuws » Binance lanceert binnen ‘enkele weken’ in Amerika, voorlopig geen app

Binance lanceert binnen ‘enkele weken’ in Amerika, voorlopig geen app

Binance wil de ‘komende weken’ haar crypto exchange in de VS gaan lanceren, zo maakt het bedrijf uit Malta bekend. De ruilbeurs moet haar ‘hoofddomein’ Binance.com onder druk van Amerikaanse autoriteiten opknippen.

In eerste instantie gaf de ruilbeurs aan vóór november te gaan lanceren. Binance brengt de beurs via BAM Trading Services (BTS) op de markt, die een registratie heeft bij de Amerikaanse toezichthouder FinCen.

De beurs is namelijk alleen gereguleerd in de landen Malta, Singapore, Jersey en Oeganda.

Binance US

De Amerikaanse portal krijgt de naam Binance US en is in eerste alleen bereikbaar via een (mobiele) website. Een aparte mobiele app volgt later.

Er is een ‘zeer strenge’ know-your-customer-procedure opgetuigd bij het aannemen van klanten. Men eist een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, red) en een burgerservicenummer. Dat lijkt gangbaar in vergelijking met procedures bij andere beurzen.

Catherine Coley, voormalig manager bij Ripple, gaat de beurs leiden. Zoals eerder gemeld, is de staat New York uitgesloten omdat daar een aparte licentie voor nodig is (BitLicense, red).

Ook zijn bepaalde diensten in de VS voorlopig niet van toepassing: denk aan het onlangs gelanceerde leenplatform of handelen met een hefboom (margin trading, red).

Welke cryptomunten?

De ruilbeurs heeft circa dertig cryptomunten op het oog om in Amerika aan te gaan bieden. voorlopige afwezigen zijn bijvoorbeeld Tron (TRX) en Tezos (XTZ). Het is nog volstrekt duidelijk wat het uiteindelijke aanbod wordt.

Amerikaanse beurzen zoals Coinbase en Kraken breiden hun aanbod ook regelmatig uit en het geeft een indruk welke tokens niet als een ‘effect’ (security) worden gezien.

Dan is namelijk andere wet – en regelgeving van toepassing.

crypto kopen 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Binance US opent 18 september en start met 6 cryptomunten

Wessel Simons

Binance: ruim $150 miljoen aan bitcoin futures verhandeld

Wessel Simons

Binance komt met eigen dollar stablecoin uitgegeven op Ethereum

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder