bitcoin BTC update koers
Nieuws » Bitcoin (BTC) analyse: Gaan we richting $8.800 óf $10.000?

Bitcoin (BTC) analyse: Gaan we richting $8.800 óf $10.000?

Bitcoin (BTC) analyse door Coingrats: wat vertellen de grafieken over de mogelijke scenario’s?

In de BTC analyse van vorige week heb je kunnen lezen dat ik een daling richting $9.400-$9.600 verwachtte. Daarna moesten we serieus kijken naar $8.800. En dat is precies waar we nu een week later zitten met de koers, mooi op het orderblock van $9.400-$9.600.

Bitcoin weekgrafiek

Op onderstaande weekgrafiek is momenteel een descending triangle zichtbaar en als die nu zou sluiten dan zou dat met een bearishe candle zijn. De kans is dus groot dat de prijs naar beneden uitbreekt.

Als we kijken naar de vorige bullrun (die vergelijking zien we veel voorbij komen momenteel) dan zien we dat we in de fase zitten die gemarkeerd is met een gele cirkel.

We hebben momenteel de EMA21 niet weer getest na de stijging die begin februari is ingezet. Een test op de EMA21 is dan ook goed mogelijk. De EMA21 heeft confluence met een orderblock op een lager timeframe (die zien we later in de analyse).

Bitcoin weekgrafiek
Bitcoin weekgrafiek

Op de daggrafiek zien we dat er voor de vierde keer de groene orderblock wordt getest. Hoe meer deze support wordt getest, hoe zwakker hij wordt. De EMA21 en EMA8 staan al twee weken bearish en het ziet er niet naar uit dat die de komende dagen gaan bij draaien.

Wellicht dat we nog een klein opwaartse move zien richting $10.000 – $10.100 maar uiteindelijk zullen we het groene orderblock breken om naar de grijze orderblock op $8.800 – $8.500 te gaan . Op de weekgrafiek heeft dit orderblock confluence met EMA21.

bitcoin dag grafiek
Bitcoin daggrafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we een bearflag vormen, dit patroon heeft een kans van 68% om zijn trend te vervolgen. We zien dat de koers moeite heeft om boven het groene orderblock te komen. Mochten we dit patroon vervolgen dan zit het doel van $10.000 – $10.100 aan het einde van dit patroon. Al met al ziet het er niet positief uit voor de korte termijn.

bitcoin 4uur grafiek
Bitcoin 4-uur grafiek
  bitcoin meester  

Wat gaat bitcoin doen?

Momenteel zit ik niet in een positie.  Alles wijst erop dat we nog een stukje omhoog gaan om vervolgens de $8.800 dollar te bezoeken. Deze move wil ik gaan shorten. Mochten we de $10.200 breken en er support vinden dan ga ik kijken naar een long positie.

Wil je meer van mijn analyses zien kom dan in onze TA chat op Telegram. Wil je zelf liever technische analyses gaan maken? Dan is één van onze cursussen misschien wel wat voor jou.

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder