Binance: ruim $150 miljoen aan bitcoin futures verhandeld

Op Binance is er meer dan $150 miljoen aan bitcoin (BTC) futures verhandeld. Dat blijkt uit data die een Reddit gebruiker heeft gedeeld. Het speculatieve product is vooralsnog alleen op uitnodiging toegankelijk voor handelaren

Bitcoin (BTC) futures

Met een future kun je als handelaar speculeren op een lagere of hogere koers van bitcoin. Je zoet dat feitelijk met geleend geld van een derde partij, in dit geval Binance.

Dat maakt een dienst als deze ook risicovol en alleen geschikt voor ervaren traders en niet voor nieuwelingen. Want een van de opties die een handelaar heeft is het inzetten van een hefboom tot maximaal 20. Dat betekent dat iemand zijn inleg met een factor 20 kan verhogen.

Zodra iemand een trade verliest, verlies je je inleg en bouw je schuld op.

bij een future ga je een contract aan met Binance. Hierbij spreek je met elkaar af dat je een bepaalde hoeveelheid bitcoin (BTC) koopt tegen een bepaalde prijs en tijdstip.

Ook zijn er verschillen met de spotmarkt: er is géén sprake van ‘instant’ of market orders.

Binance testnetten

Binance heeft vorige week twee testnetten gelanceerd met de naam Futures A en B: handelaren hebben alleen nog op uitnodiging toegang.

Deze week publiceerde een Reddit-gebruiker een tussenstand van het volume van de futures.

In 24 uur is voor ruim $151 miljoen, uitgedrukt in Tether (USDT), aan contracten gesloten.

celsius

Plagiaat?

De lancering van de testnetten ging niet zonder kleerscheuren. Zo beschuldigde marktleider BitMEX Binance van plagiaat. Onder meer de tekst van de nieuwe futures-contracten bleken identiek aan die van BitMEX.

CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao was er snel bij om de tweet te ontzenuwen en gaf de fout toe: we hebben dit gemist in het due-diligence-proces.

De organisatie richt zich de komende weken primair op het lanceren van Binance US, dat ‘binnen enkele weken’ gaat plaatsvinden.

Vanaf 12 september (morgen) is Binance.com gesloten voor Amerikaanse beleggers.

Futuresmarkt: BitMEX marktleider

Het volume wat Binance nu aan futures draait, valt in het niet bij wat marktleider BitMEX dagelijks aan volume doet.

De derivatenbeurs uit Hongkong, oprichter door de flamboyante Brit Arthur Hayes, had ruim $3 miljard aan volume afgelopen 24 uur, zo blijkt uit deze benchmark.

OKex volgt op gepaste afstand met bijna één miljard aan handelsvolume. Het Nederlandse Deribit kwam tot 366 duizend aan volume het afgelopen etmaal.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!