Bitcoin dollar update bank of england monetaire

Bitcoin (BTC) Analyse: Is de weg vrij voor $10.600?

Op het moment van schrijven hanteert bitcoin (BTC) een prijs van $10.340. Gaat BTC richting $10.600 of vallen we terug?

Bitcoin dagoverzicht

Op het dagoverzicht is te zien dat bitcoin zich weer boven de EMA-21 op het dagelijkse grafiek bevindt. Dit is een zeer sterk gegeven. Het is wel van belang dat BTC hiervoor vanavond weer opnieuw boven de EMA-21 sluit.

Vanaf vorige week was er een mogelijkheid voor de B-Wave in de Elliot Wave – Double Three theorie.

Wanneer jij de video in de vorige analyse had bekeken wist je dat ik deze week keek naar een mogelijke B-Wave in de Elliott Wave – Double Three theorie. Deze wave heeft zich naar mijn inziens nu gevormd en heeft zijn bounce gevonden op de $9.850.

Dat zou nu ook betekenen dat wij aankomende twee weken, groene weken kunnen zien voor bitcoin.

bitcoin dagoverzicht
Bitcoin dagoverzicht

De Elliott Wave – Double Three theorie

Deze theorie wordt toegepast in een topping fase, zoals wij nu met bitcoin ook zien. Ik heb hier nog geen één analist hierover horen praten, en dat is voor mij juist een signaal dat ik hieraan wil geloven, we moeten tenslotte anders denken en doen dan de massa. Vergelijk bijvoorbeeld de afbeelding hieronder eens, met de dagelijkse grafiek van hierboven.

*Deze theorie komt te vervallen wanneer Bitcoin in de range blijft van zijn welbekende Descending Triangle.

elliot waves

Bitcoin 4-uur grafiek

Op het 4 uur overzicht is duidelijk te zien dat Bitcoin een mooie run heeft gehad. Ook bevindt Bitcoin zich weer boven de EMA-21 (4H) en zelfs de EMA-200 (4H), wat voor mij een zeer sterk signaal is. Een ‘wick’ eronder is voor mij nog steeds geen probleem, zolang wij maar geen 2 rode candle sticks (sluitingen) zien onder de EMA-21 en EMA-200, verandert er niets voor mij.

Ook op de MacD hebben wij gisteren een Bullish Cross gemaakt, met mooi volume. Als wij de de A-wave (30 augustus) vergelijken met de C-wave (nu), kregen wij een flinke positieve prijsactie na het zien van de bullish cross.

4 uur grafiekBitcoin 1-uur grafiek

We zoomen vandaag nog iets verder in, we kijken naar de 1-uur grafiek. We kijken vooral naar de sub-waves. Op het 1 uur grafiek zoomen wij vooral in op de sub-waves. Dit laat zien dat wij nu (op het moment van schrijven) in de wave 4 zitten.

Waarschijnlijk starten we met wave 5 wanneer we de $10.232-$10.282 testen. Ook bij een test van deze levels kunnen wij waarschijnlijk de STOCH weer omhoog zien wijzen, wat de prijsactie verder omhoog kan brengen.

Zoals ook te zien is in de grafiek verwacht ik wel een weerkaatsing bij de $10.600, met een ABC correctie als gevolg.

bitcoin 1 uur grafiek

Support levels

– $ 10.150 – 10.250 zone (short term)

– $ 10.000 –  (short term)

– $ 9850 (short term)

– $ 9400 (mid term)

– $ 7000 (mid term)

Resistance levels

– $ 10.650 (short term)

– $ 10.850 – $ 10.950  (short term)

– $ 11.100 (mid term)

– $ 11.800 (mid term)

– $ 12.000 (mid term)

Wat gaat de prijs van bitcoin doen?

Zoals het er nu naar uitziet kunnen wij waarschijnlijk een mooi weekend tegemoet zien. Wanneer bitcoin bij de $10.600 zone aankomt, verwacht ik hier wel weer een hevige reactie, om zijn wave 2 te vormen. Houdt hier dus rekening mee.

De wave 2 zal vermoedelijk een bounce maken op zijn golden fibonacci, wat ligt op een prijsniveau van $10.130 – $10.250. Bij een breek van de $10.000 moeten wij ons weer zorgen beginnen te maken, eerder niet!

YouTube Update
Graag neem ik jou in de onderstaande YouTube video mee met een toelichting over de besproken scenario’s en de belangrijke levels van Bitcoin. Ook nemen wij Bitcoin dominantie onder de loep.

Het Crypto Huis
Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal. Link:

Cursus/Premium kanaal:
Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen? Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis? Bekijk het aanbod.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!