bitcoin volaliteit btc koers update analyse

Blijft bitcoin stabiel boven de $9.400 of volgt een nieuwe dip?

De koers van bitcoin (BTC) is dinsdagmiddag onder de $9.400 gaan dalen, met een wick op Bitstamp naar $9.370. De prijs is op moment van schrijven weer hersteld bij $9.460. Is de dip voorlopig ten einde of volgt nog een correctie?

Bitcoin (BTC) update

Vandaag liet bitcoin van zijn volatiele kant zien met ruim $350 daling het afgelopen etmaal. 24 uur geleden was BTC $9.863 waard.

BTC prijs afgelopen 24 uur (bron: Cryptocompare)

Analist John van Meer geeft in zijn analyse van vanmiddag een aantal support levels aan voor BTC:

Doelen voor een uitbraak naar beneden zijn iets hoger ten opzichte van de vorige analyse, omdat de moving averages omhoog aan het bewegen zijn. Ik kijk naar de 21WMA (oranje lijn, $9.340), 26EMA (rode lijn, $8.980) en de 100WMA ($7.730).

De koers heeft einde van de middag het eerste support bijna geraakt, maar veerde toch weer omhoog.

Volgens analist/trader Josh Rager heeft BTC dan ook rond het niveau $9.400 een stevige bodem.

Volgens Luke Martin is de koers al drie keer onder de $9.650 niveau gedaald de afgelopen maanden. Hoe vaak gaat BTC dit nog houden?

We eindigen met een mooie grafiek die de dips van de bitcoin prijs voordat een nieuwe run zich inzette.

Bakkt tussenstand: 48 contracten op dag 2

In de eerste 24 uur zijn er 71 contracten verkocht op het bitcoin futures Bakkt handelsplatform. Op dag twee (vandaag) ligt het aantal vooralsnog lager met 48 verkochte contracten – op moment van schrijven.

In een vraaggesprek met CNN benadrukt Chief Operating Officer Adam White dat Bakkt zich naast institutionele ook richt op geaccrediteerde retail-beleggers.

Ook miners zijn in zijn ogen een belangrijke groep om het risico in mining te ‘hedgen’ via een future contract.

Leuke tool: On the Block heeft een handige bot gebouwd, die automatisch op Twitter doorgeeft hoeveel en welke future contracten verhandeld zijn op Bakkt.

Altcoins

Alle altcoins met uitzondering van Chainlink (LINK) en de LEO token van Bitfinex leveren in BTC-waarde in de afgelopen 24 uur.

Volgens de Nederlandse quant PlanB hebben altcoins een fundamenteel probleem als de intrinsieke waarden langs zijn stock-to-flow model gehouden worden.

Zo verduidelijkt hij vandaag in een discussie op Twitter het als volgt:

Bitcoin Journaal #10: Bakkt, Boerse Stuttgart, Hashrate-crash

Beluister een verse aflevering van het Bitcoin Journaal, waarin Arnold Hubach en Wessel Simons de laatste nieuwtjes doornemen.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!