bitcoin btc update koers technische analyse

Bitcoin analyse: gaat de prijs onder $9.000 dippen ondanks Bakkt?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bakkt is live, maar er is nog niet heel veel volume. Dat is niet zo gek, het is pas net open. Het levert in ieder geval niet de volatiliteit op in de bitcoin (BTC) koers waar iedereen op hoopte. De koers zit nog in de descending triangle, maar voor hoe lang?

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

De koers op de wekelijkse (onderstaande figuur 1, red) ziet er iets minder goed uit ten opzichte van mijn vorige analyse. Vorige week was de 12EMA (blauwe lijn) nog support, maar daar is de koers nu onder gezakt.

Daardoor ben ik voorzichtig iets meer bearish op de wekelijkse grafiek.

Het is nog niet einde verhaal, want er worden nog wel higher lows gemaakt, wat te zien is aan de gestippelde lijn die nog omhoog gaat. De koers blijft dus in een descending triangle zitten, die echt aan het einde begint te komen nu.

Doelen voor een uitbraak naar beneden zijn iets hoger ten opzichte van de vorige analyse, omdat de moving averages omhoog aan het bewegen zijn.

Ik kijk naar de 21WMA (oranje lijn, $9.340), 26EMA (rode lijn, $8.980) en de 100WMA ($7.730).

Ik verwacht eigenlijk niet dat de het zo extreem zal zijn dat de koers richting de 50WMA ($6.700) zal gaan, maar hou er wel rekening mee.

Het volume neemt nog steeds af, waaruit kan worden geconcludeerd dat men wacht op een grote beweging na uitbraak van de driehoek formatie.

De RSI lijkt door de support te willen zakken en heeft daar nog een beetje support onder (groene cirkels aan de linkerkant van de RSI balk).

Deze moeten support blijven om bullish te blijven op de lange termijn. Als het daaronder komt is het een teken van een bear market.

Andere belangrijke steunpunten en doelen voor een uitbraak naar boven zien we op de dagelijkse grafiek hieronder.

Figuur 1: De koers is onder de 12EMA beland, maar maakt daarmee nog wel een higher low.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (onderstaande figuur 2, red) is de koers nog steeds bearish.

De koers zit onder de 50DMA, 100DMA, 12EMA en 26EMA en lijkt wederom support te vinden op $9.600, waar het al een paar keer is geweest de afgelopen dagen.

Steeds meer kruipt het richting de bovenste groene rechthoek wat al maanden een sterke support is. Er is wat dat betreft niet veel veranderd en de onderstaande twee scenario’s zijn nog steeds actueel.

Bullish scenario

In de onderstaande grafiek heb ik twee groene balken getekend. De bovenste is support die de koers moet houden voor een bullish scenario. De onderste balk is het doel als de support breekt.

Als de koers naar boven uitbreekt, dan denk ik dat de eerste resistance (groene lijn) op $10.970 vrij rap wordt gebroken om vrij snel door te stomen naar $12.330.

Bearish scenario

Breekt de support dan kijk ik naar doelen van de wekelijkse grafiek (zie figuur 1 hierboven), en de onderste groene balk waar ook de 200DMA loopt. De 200DMA zit nu op ongeveer $8.300.

Figuur 2: De koers is flink gezakt onder de 12EMA en 26EMA, en zit onder de 50DMA en 100DMA. Target bij uitbraak omhoog is $12.330. Omlaag de 200DMA op $8.300.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

De 4uur grafiek (onderstaande figuur 3, red) laat zien dat de koers in een downtrend blijft zitten en er is nog geen zicht op een trend verandering daarin.

De bears hebben de overhand. De eerste indicatie van een uitbraak naar boven zal zijn als de 12EMA (blauwe lijn) de 26EMA (rode lijn) weer naar boven kruist.

De koers houdt ook de gestippelde lijn als support en als de koers dat blijft doen, dan moet er voor 7 oktober een uitbraak plaatsvinden.

Figuur 3: De bears hebben de overhand en houden de koers onder de EMA’s. De koers houdt de gestippelde supportlijn.

celsius

Conclusie

De koers blijft voorzichtig omlaag zakken en gaat richting het einde van de descending triangle. Ik had allang verwacht eruit zijn te gebroken, maar dat is nog niet gebeurd.

Doel voor een uitbraak omhoog is $10.970 die snel gebroken zal worden om naar $12.330 te gaan.

Naar beneden zijn de doelen de 21WMA (oranje lijn, $9.340), 26EMA (rode lijn, $8.980), de 100WMA ($7.730) op de wekelijkse grafiek.

Op de dagelijkse grafiek is de onderste groene rechthoek waar de 200DMA ($8.300) doorheen loopt.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!