bitcoin BTC update analyse

5 nieuwtjes over bitcoin (BTC) om de dag mee te starten

Het is dinsdag en we hebben enkele nieuwtjes over bitcoin voor je verzameld. Lees meer over onder andere de prijs, de tussenstand bij de Bakkt futures, de tweede beurs van Duitsland en Binance US die vandaag haar deuren opent voor de handel.

1. Bitcoin prijs

Bitcoin is de afgelopen 24 uur ruim 2% gezakt en op moment van schrijven kost één BTC $9.750 bij Bitstamp.

Het dagvolume ligt met $15,8 miljard ruim hoger dan bij onze vorige meting maandagochtend.

De dominantie van Bitcoin is ruim één procentpunt toegenomen en staat op 68,4%.

Een leuk weetje: precies vorig jaar op 24 september 2018 werd de koers geopend met $6.704, ruim $3.000 lager dan de huidige koers.

Analist / trader Luke Martin beoordeelde de markt gisternacht Nederlandse tijd als volgt.

bitcoin meester

2. Bakkt: 71 futures in eerste 24 uur

Bitcoin futures platform Bakkt heeft in de eerste 24 uur 71 futures contracten af weten te sluiten. Grofweg een contractwaarde van ruim $700.000.

De teller staat op moment van schrijven inmiddels op 73 stuks.

Bakkt brengt een tweetal vernieuwingen met zich mee: ze bieden dagfutures aan en ze rekenen af in bitcoin (BTC) in plaats van dollars (USD).

Het platform richt zich primair op grotere spelers zoals hedge – en pensioenfondsen die geaccrediteerd zijn voor de Amerikaanse markt.

Geduld is geboden en het aantal valt in het niet bij de eerste dag van de CME futures, die in december 2017 van start gingen.

Commentaar: futuresplatform Bakkt maakt bitcoin vooral een stuk legitiemer

3. Bottle Pay Lightning app haalt $2 miljoen op

Block Matrix, het team achter de betaalapp Bottle Pay, maakt bekend dat ze bij een ronde $2 miljoen aan durfkapitaal hebben opgehaald.

Bottle Pay is een manier om satoshi’s (sats) en bitcoin (BTC) te versturen via het Lightning Network.

Dat kan door in te loggen bij Bottle Pay, linken naar je social media account en dan kan het versturen starten.

4. Tweede beurs van Duitsland biedt bitcoin aan

De tweede grootste aandelenbeurs van Duitsland gaat bitcoin handel aanbieden. De Stuttgart Stock Exchange (BSDEX) lanceerde deze optie maandag.

De Digital Exchange van de BSDEX is het eerste gereguleerde handelsplatform van het land, waar investeerders zonder tussenkomst van derde partijen met BTC kunnen handelen.

5. Binance start vandaag haar handel in Amerika

Binance US start vandaag om 15 uur Nederlandse tijd met de handel van zes cryptomunten, waaronder Bitcoin (BTC). De exchange is een aparte marktplaats in de VS gestart onder druk van Amerikaanse autoriteiten.

De andere vijf coins zijn: Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en stablecoin Tether (USDT). Tot 1 november 2019 rekent de beurs geen commissies.

Lees het nieuwsoverzicht van week 38 na

Ben jij vorige week afwezig geweest uit de cryptospace? Wees niet getreurd. Wij hebben een overzichtje gemaakt met al het nieuws uit week 38. Lees hier meer over onder andere de Tulpenmanie, Iran, Nigeria en Plan B.

En tot slot ook nog een leuk nieuwtje! We hebben deze maand onze webshop gelanceerd, die we gestaag met merch gaan uitbreiden. Neem alvast een kijkje!

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!