Bitcoin analyse: Breekt prijs BTC naar support op $7.500, of komt er een bounce?

Na enkele maanden binnen een zeer sterke support en resistance zone te hebben gezeten, is er voor Bitcoin eindelijk volatiliteit. De prijs is met een flinke klap door de support naar beneden gebroken: een candle van bijna $2.000 naar beneden.

De prijs ging richting de $8.000 en op sommige exchanges zelfs richting de $7.800. Deze beweging ligt al meerdere weken binnen de verwachting: we zagen een downtrend patroon.

Nu deze grote move is geweest, is het goed om te bekijken hoe we er voor staan en waar we heen gaan.

Bitcoin analyse

Sinds de uitbraak van de prijs omhoog in juni, zitten we in een neerwaardse trend waarbij een sterke support lijn is ontstaan.

Deze heeft ervoor gezorgd dat we in het onderstaande patroon terecht zijn gekomen (zie figuur 1). Het welbekende descending triangle patroon.

Na meerdere testen en pogingen tot een uitbraak naar beide kanten, zien we een perfecte uitbraak naar beneden.

Een schoolvoorbeeld uit het boekje. Deze uitbraak werd gevolgd door een $2.000 candle op meerdere exchanges, wat neer komt op een een flinke daling van ongeveer 20%.

Figuur 1: Bitcoin daily chart 26 September 2019

In de bovenstaand figuur is goed te zien wat voor een impact deze beweging heeft en waar de eerstvolgende support zones liggen.

Daarbij zien we dat de huidige support van $8.000 stand heeft gehouden en de prijs hierop een kleine bounce heeft gemaakt.

Echter lijkt herstel momenteel nog niet aan de orde. De prijs zakt langzaamaan wat verder terug. Een sterke support zou $7.500 kunnen zijn en het lijkt erop dat die prijs snel getest gaat worden.

Mocht deze support zich niet houden, dan ziet het er short term somber uit, met een koers wellicht richting de $6.000. Voorlopig is dit niet aan de orde en is de kans groot dat de prijs hier een tijdje zal blijven hangen.

Uursgrafiek bitcoin

Ook lagere timeframes, waaronder de 1h chart (zie figuur 2), laten zien dat we waarschijnlijk nog verder naar beneden zakken. Bulls hebben weinig kracht en met elke kleine beweging omhoog raakt de prijs gelijk overbought.

Momentum indicators laten zien dat er weinig koopkracht is. Tevens zien we dat de daily open te sterk is voor de bulls. Dus ook volgens deze timeframe is een verdere daling goed mogelijk.

Figuur 2: Bitcoin 1h chart 26 September 2019

 

Bull scenario

Mocht de prijs echter toch weer naar boven schieten, dan zal de vorige support van ongeveer $9.300 een zeer sterke resistance vormen. Hier doorheen breken zal erg veel moeite gaan kosten. Mochten we die prijs aantikken, dan is dat een goed moment om te shorten.

Hou hierbij wel rekening dat de prijs alsnog kan doorschieten omhoog. Het is belangrijk om dan een stop op je positie te plaatsen. Want je hebt het gezien: een $2.000 candle (20% van de prijs) is niet onmogelijk in crypto. Het kan je hele balans leegtrekken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!