Vijf nieuwtjes van Bitcoin (BTC) over de prijs, het netwerk en de adoptie

In deze ochtendupdate hebben we vijf nieuwtjes over bitcoin voor je op een rijtje gezet. Onder andere over de centrale bank van Venezuela: zij hebben het verzoek binnengekregen van een grote partij om betalingen in BTC te gaan accepteren.

1. Bitcoin (BTC) koers

De prijs van Bitcoin hangt op moment van schrijven rond de $8.000. Dat is 4,7% lager dan gisteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Woensdagavond Nederlandse tijd wist bitcoin aardig zijn staart te roeren met een dip tegen de $8.000 grens aan bij Bitstamp. Dit niveau is nu dus opnieuw aangetikt. Maar voor de rasechter hodlers is er geen reden tot paniek.

Het afgelopen etmaal is het volume van stablecoin Tether groter dan dat van Bitcoin. Coinpaprika meldt dat er in totaal voor $19,7 miljard aan USDT is verhandeld, terwijl BTC blijft steken op $17,7 miljard.

Vijf nieuwtjes van Bitcoin (BTC) over de prijs, het netwerk en de adoptie

2. Bitcoin in Venezuela

De centrale bank van Venezuela onderzoekt de mogelijkheden om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te gaan hodlen. Dit meldt een anonieme bron aan Bloomberg.

Het olie- en gasbedrijf Petróleos de Venezuela SA (PSDV) heeft dit verzoek bij de bank neergelegd. Zij ondervinden problemen met internationale betalingen door de sancties van de Verenigde Staten tegen president Maduro. De PSDV is een staatsoliemaatschappij, wat betekent dat alle aandelen in handen zijn van de overheid.

Naar verluid is het verzoek aan de bank om betalingen in Bitcoin en Ether te accepteren, zodat het de leveranciers in cryptocurrencies kan laten uitbetalen. Daarmee zouden de munten aan de reserves (en de schatkist) van de bank toegevoegd moeten gaan worden.

3. Je bent nog niet te laat

Gisteren kon je in de ochtendupdate lezen dat we richting de 86% van de maximale supply van Bitcoin gaan. Misschien denk je wel: ‘oh dan zijn de meeste munten dus al vergeven en verdeeld.’ Dat is zeker waar, maar dat is ook geen reden om daarom dus maar geen BTC meer aan te schaffen. Integendeel.

We hebben sinds de ‘oprichting’ van bitcoin twee halvings gehad. De komende 8 jaar gaan we er nog drie zien. Hoe minder BTC er op de markt komt, hoe lager het aanbod wordt. Zie onderstaande tweet waarin deze supply is gevisualiseerd.

Lees meer in het model van PlanB waarin schaarste als uitgangspunt is genomen voor de prijs van Bitcoin.

4. Transacties

De recente prijsdaling zorgde voor twijfel bij een select groepje hodlers. Maar als we naar het aantal transacties op het netwerk kijken, ziet dit er beter uit dan ooit! Op de 365 daily moving average zien we een record. Bitcoin lijkt daarmee levendiger te zijn dan ooit tevoren.

5. Volatiliteit BTC

We hebben het allemaal ondervonden: Bitcoin is volatiel. Na een lange periode waarin de prijs binnen een triangle patroon zat, zagen we ineens een gigantische daling van bijna 20%.

In de loop van de jaren is de volatiliteit (gemiddeld gezien per 30 dagen) wel langzaam afgenomen. Maar vergeleken met goud en de SP500 is BTC echter nog steeds enorm onrustig.

De verwachting is wel dat, hoe meer BTC er in omloop komt, hoe hoger de prijs wordt, hoe lager de volatiliteit. Dit patroon zie je de afgelopen jaren (tussen de halvings door) namelijk al wel ontstaan.

Vijf nieuwtjes van Bitcoin (BTC) over de prijs, het netwerk en de adoptie

Bron: Cointelegraph