bitcoin $10.000 prijs

Bitcoin (BTC) netwerk veiliger dan ooit: 94 triljoen hashes per seconde

De hashrate van Bitcoin (BTC) heeft opnieuw een nieuw record bereikt. Daarmee is een eerder record van vorige week wederom verslagen en is het netwerk gezonder en veiliger dan ooit.

Het netwerk wist een hashrate te bereiken 94 EH/s tegenover ca. 84 EH/s vorige week. Dat zijn 94 triljoen hashes per seconde (één triljoen is één miljard maal één miljard, red).

Concreet: meer computerkracht dan ooit heeft het netwerk tot zijn beschikking om transacties te verwerken.

De groeiende populariteit kan een aantal verklaringen hebben: betere, efficiëntere mining apparatuur en groeiende interesse om bitcoin te delven.

Ook hoger de hashrate, hoe meer een miner kans maakt op de block reward. Dat kan leiden tot een ‘wapenwedloop’ onder mining pools om meer apparatuur in te zetten.

Bitcoin hashrate

We mogen dus concluderen dat dat op fundamenteel niveau het netwerk gezonder en veiliger is dan ooit, zo blijkt uit data van blockexplorer Blockchain.

De computerkracht van het bitcoin netwerk heeft mindere tijden gekend. Sinds het begin van dit jaar is zowel de hashrate als de prijs met een revival bezig.

In januari lag de hashrate nog onder de 50 triljoen hashes per seconde.

Bron: Blockchain.com

Hashrate en bitcoin prijs?

Max Keiser, commentator en zelfverklaard bitcoinbull, ziet een verband tussen de prijs van BTC en de netwerkstatus.

Hij voorspelt dat het netwerk binnenkort door de 100 triljoen hashes per seconde schiet. Sterker nog, hij denkt dat BTC steeds meer datacenterruimte gaat claimen ten koste van het fiat systeem.

Ook het anonieme twitteraccount Hodlonaut maakt een historische vergelijking en verwees naar de status van het netwerk vlak voor de bullrun.

In de maand september 2017 was de hashrate ruim 6 EH/s. Op het hoogtepunt van de markt, in december 2017, was de hashrate gestegen naar ruim 14 EH/s.

Daarmee impliceert Hodlonaut dat de hashrate de komende maanden ook met een factor twee tot drie gaat toenemen. Dat valt heel erg te bezien en is vooralsnog te categoriseren als ‘speculatie’.

Ook is de grote vraag of de bitcoin prijs mee stijgt. Op moment van schrijven is de prijs van BTC $10.219 bij Bitstamp na een daling richting $10.060.

Voorlopig lijkt de support bij $10.000 / $9.900 te houden.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!