BitMEX bitcoin BTC koers update analyse
Nieuws » Bitcoin koers duikt onder $10.000, Blockstack haalt 23 miljoen op

Bitcoin koers duikt onder $10.000, Blockstack haalt 23 miljoen op

Bitcoin (BTC) is dinsdagavond Nederlandse tijd onder de $10.000 gedoken. Het laagste punt bij Bitstamp van het afgelopen etmaal is $9.910.

Op moment van schrijven handelt één bitcoin voor $10.024, maar van echt veel overtuiging is nog geen sprake. Mede omdat het handelsvolume sterk is afgenomen, zoals de onderstaande grafiek aantoont.

Bron: Cryptocompare

Bitcoin koers

De grote vraag is waar de bodem voor bitcoin ligt, aangezien de support levels bij $10.200 en bij $10.000 gebroken zijn.

De analisten van Crypto League komen op basis van hun Four Wave Theory tot een conclusie: $9.700 is voorlopig – tijdens de 1e golf van deze bullmarkt – de harde bodem. We gaan binnenkort de 2e golf in, nadat de huidige accumulatiefase is afgerond.

Sterker nog: vanaf de volgende maand zakt bitcoin – in aanloop naar de halvering van de block awards – niet meer onder de $10.000, zo is hun overtuiging.

Deze uitspraak is gebaseerd op technische analyse en historische prijsdata, maar andere factoren kunnen ook effect hebben op de prijs (wet – en regelgeving, technologische ontwikkelingen, macro-economische ontwikkelingen. etc).

Opvallende tweets van de ochtend

Analist Josh Rager ziet voorlopig niet in waarom het sentiment op de markt bearish is en komt met de volgende grafiek: een opwaartse trendlijn voor BTC.

Bitcoin marktdominantie: 69,5%

De dominantie van bitcoin is weer even onder de 70% grens gezakt. Op moment van schrijven is de dominantie 69,5%, volgens marktvorser Coinmarketcap. We zien dat BTC haar positie in 2019 versterkt heeft.

Bron: Coinmarketcap

Historisch gezien heeft bitcoin de cryptomarkt ‘continu’gedomineerd, aldus data-analist Willy Woo in een interessant draadje op Twitter.

celsius

Altcoins

Een aantal cryptomunten houden zich goed staande en zakken iets minder ten opzichte van bitcoin. Andere altcoins leveren echter wel in.

Nieuws van de ochtend: Blockstack ICO

Blockstack, de eerste gereguleerde Initial Coin Offering in de VS, heeft $23 miljoen opgehaald met haar tokenverkoop, zo meldt hun CEO met een blog. Onder de investeerders de nodige fondsen, maar ook particulieren konden inleggen.

Het bedrijf is in 2013 opgericht op de Princeton University en haalde in een eerste ronde $50 miljoen op. Blockstack is een platform om gebruikers meer zeggenschap te geven over haar data en identiteit.

Naar eigen zeggen zijn er ruim 7.000 ontwikkelaars op het platform actief om zogenaamde decentrale apps te maken.

Webshop: Astronaut op maan t-shirt!

Leuk nieuws! We hebben deze maand onze webshop gelanceerd, die we gestaag gaan uitbreiden.

Neem alvast een kijkje! Onze eerste shirts zijn binnen en vanaf nu te bestellen. Binnenkort is bitcoin (BTC) één van de betaalopties.

crypto kopen 

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder