Nothern Bitcoin BTC mining apparatuur

Bitcoin minen in luchtgekoelde containers? Deze Duitse firma start ermee

Northern Bitcoin brengt een luchtgekoelde, mobiele container op de markt waar 144 ASIC bitcoin miners in passen. Dat maakt de firma uit Frankfurt vandaag in een persbericht bekend na een succesvolle test in de buitenlucht.

Northern Bitcoin

De container gebruikt buitenlucht om de opgewarmde mining apparatuur te koelen.

Opname en filtering van de buitenlucht gebeurt door lamellen die aan de buitenkant van de container zijn bevestigd. Deze herleiden de koele lucht naar de computers.

De nieuwe luchtgekoelde technologie is geoptimaliseerd voor alle seizoenen op koele locaties. Met deze versie gaan we locaties in Scandinavië openen om bitcoin te delven.

Moritz Jäger, CTO Northern Bitcoin

Zo brengt de firma al een watergekoelde container op de markt. Het bedrijf exploiteert momenteel 21 watergekoelde containers in Noorwegen (Lefdal mijn, ten noorden van Bergen, red), met in elke container 210 ASIC’s.

De Duitse firma geniet daar een prijs van €0.032 tot €0.044 per kilowattuur groene stroom (Noorse hydrocentrales, red), zo blijkt uit hun laatste gepubliceerde halfjaarverslag (PDF).

Dat maakt het minen van bitcoin winstgevend tegen de huidige bitcoin prijs van boven de $10.000 per stuk.

De watergekoelde variant is net zoals de luchtgekoelde container ook mobiel. Daardoor is deze variant ook flexibel op diverse plekken te installeren. 

Moritz Jäger

Kostprijs bitcoin

Wat kost het nu om één bitcoin te delven? De kostprijs is afhankelijk van een aantal (regionale) factoren zoals apparatuur en energieprijs.

Onlangs maakte de beursgenoteerde Canadese firma Hut8 haar kwartaalcijfers bekend. Daaruit viel op te maken dat één bitcoin voor hen een gemiddelde kostprijs heeft van $2.757.

Tegen een huidige spotprijs van ruim $10.000 op de markt lijken mining bedrijven weer vette winsten te maken.

Sinds de start van bitcoin in 2010 hebben miningbedrijven in totaal $14 miljard verdiend met het delven van bitcoin.

Volgens de onderzoekers van Coinmetrics is de kans dat de opbrengsten in 2020 meer dan $15 miljard zijn.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!