bitcoin mining hashrate transacties mempool
Nieuws » Bitcoin (BTC) prijs op $10.364, miners harken $14 miljard binnen

Bitcoin (BTC) prijs op $10.364, miners harken $14 miljard binnen

Op moment van schrijven staat de prijs van bitcoin (BTC) op $10.364 op Bitstamp na een piek van $10.600 vannacht om 2.30 uur ’s nachts Nederlandse tijd. Alle ‘major’ altcoins staan ten opzichte van bitcoin op verlies het afgelopen etmaal. Cryptomunten zoals Cardano (ADA), Chainlink (LINK) en Ontology (ONT) leveren hun winst van de afgelopen dagen weer gedeeltelijk in, zowel in dollars als in eenheden bitcoin (satoshi, red).

Bitcoin (BTC) prijs

Het nemen van de winst lijkt ten goede te komen aan bitcoin die ruim 2% in de plus staat. Na de push richting $10.600, is de koers teruggezakt naar $10.300. Het is de vraag of BTC een nieuwe poging gaat wagen om de $10.500 te breken of dat een correctie volgt vanwege gebrek aan volume.

Bitcoin (BTC) prijs afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Dit verwachten analisten/traders op Twitter op de korte termijn van de bitcoin koers. Om 20 uur vanavond heeft Bitcoin Magazine NL een verse technische analyse van het traderscollectief G Cryptotargets.

Luke Martin ziet meer reden om te speculeren op de hogere koers dan te speculeren op een lagere koers.

Moon Overlord ziet dat de bitcoin koers een andere patroon doorloopt dan eerder het geval was.

Volgens Cryptodude zien de grafiek er sterker uit dan in het weekend, maar moeten we ook rekening houden met een opwaarste beweging van de ether (ETH) koers.

  bitcoin meester  

Omzet bitcoin miners door 14 miljard

Het minen van bitcoin brengt geld in het laatje bij diverse mining bedrijven. De gezamenlijke omzet uit bitcoin mining is nu meer dan $14 miljard sinds het bestaan van bitcoin, zo blijkt uit data van Coin Metrics.

Doordat de hashrate van bitcoin mining stijgt, neemt het procentuele aandeel van een miner op het netwerk juist af. Dat heeft tot gevolg dat de opbrengt per miner in relatieve zin wel wat afneemt. Niettemin is mining nog steeds een behoorlijke inkomstenbron.

In de onderstaande grafiek is zichtbaar dat in de eerste acht jaar van het bestaan van bitcoin, miners gezamenlijk $5 miljard aan omzet hebben gegenereerd. Op augustus 2018 is met een totale inkomsten van $10 miljard een nieuwe mijlpaal bereikt.

Volgens de onderzoekers is de kans groot dat de grens van $15 miljard begin 2020 gebroken gaat worden.

bron: Coinmetrics.io

Verbluffende statistieken Bitcoin (BTC): veiligheid, wereldmunt-waardig en correlatie met goud

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin in week 37: Bitcoin koers, Bakkt, Lightning, China en Tim Draper

Wessel Simons

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder