Nigeriaan brengt $80.000 aan Bitcoin (BTC) terug bij rechtmatige eigenaar

Bitcoin heeft het beste uit een Nigeriaan naar boven gehaald. Hij ontving een transactie ter waarde van $80.000, terwijl hij deze helemaal niet verwachtte. Keith Mali Chung handelde op kleine schaal in Bitcoin in de hoop hier de omstandigheden in het corrupte land te verbeteren.

Bitcoin voor Mali Chung

Hij reist door het land om cryptocurrencies te promoten en onder de massa te brengen. Hier krijgt hij soms kleine vergoedingen voor. Tot die ene keer: hij werd overdonderd met een overdreven groot bedrag aan BTC in zijn wallet: 7,8 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Keith Mali Chung in een telefoongesprek"]Ik handel wel eens in Bitcoin, maar nooit met deze getallen. Toen ik dit gigantiche bedrag zag, wist ik dat het een fout moest zijn. Ik heb geprobeerd om de eigenaar op te sporen[/penci_blockquote]

Hij begon zijn zoektocht op WhatsApp. Hij deelde een bericht en stuurde dit gedurende drie dagen door naar al zijn contacten. Het had echter niet het gewenste resultaat en dus ging Chung verder op Twitter.

Toevalligerwijs ontving hij op zijn bericht een reactie van de mogelijke eigenaar van de transactie. Hij kon namelijk de goede versleutelde code laten zien.

De eigenaar in kwestie is een oude bekende van Chung. Het schijnt te gaan om een Nigeriaanse politicus die graag anoniem wil blijven.

Tot slot de kudos voor deze cryptofan. Hij had ook alles kunnen negeren en de 7,8 BTC lekker voor zichzelf kunnen houden. Hij doet echter precies het tegenovergestelde door proactief op zoek te gaan naar de juiste oplossing.

Nigeria aan de crypto

Nigeria wordt geteisterd door politieke vriendjespolitiek en behoort nagenoeg altijd tot de 'slechtste' 20 procent op de Transparency International's Corruption Perception Index.

Dat maakt de actie van Chung des te mooier: hij is transparant en eerlijk richting een ambtenaar.

Cryptovaluta worden steeds populairder in Nigeria, want de bancaire kosten in het Afrikaanse land rijzen de pan uit.

Op dinsdag 17 september voerde de Centrale Bank van Nigeria een toeslag door van 2% op stortingen van contant geld van meer dan 500.000 Naira (€1.250). Je moet zelfs 3% afstaan als je hetzelfde bedrag wilt opnemen.

Het idee achter dit beleid is om cash geld uit de samenleving te doen verdwijnen. Hierdoor komen cryptomunten zoals Bitcoin ook in het zonnetje te staan.

En dit is precies het werk waar Chung zich mee bezig houdt met zijn workshops.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Mali Chung"]Mensen zijn vooral geïnteresseerd om meer te leren over goedkopere internationale overschrijvingen om zo bankkosten te vermijden. Mensen die verstrooid zijn door het continent, sturen geld naar huis en mensen sturen ook bitcoin naar familieleden in het buitenland.[/penci_blockquote]

In een land met corruptie en politieke en online fraudes is de regulatie van cryptomunten een moeilijk vlak. De aarzelende houding van de overheid om cryptocurrencies te legaliseren is erg begrijpelijk.

Bron en afbeelding: rfi.fr