Nieuws » Bitcoin update: Prijs rond $10.100, blocks worden sneller gevonden

Bitcoin update: Prijs rond $10.100, blocks worden sneller gevonden

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $10.124, dat is 0.58% hoger dan gisteren op hetzelfde moment.

Wat gaat de koers van bitcoin doen? Dat is de belangrijkste vraag voor de gemiddelde belegger. Aan de hand van grafieken en patronen doen verschillende analisten dagelijks een poging die vraag te beantwoorden.

In onze meest recente analyse wordt duidelijk dat BTC waarschijnlijk eerst even naar beneden gaat alvorens het de weg omhoog weer in kan zetten.

Altcoins

De top tien altcoins doet net als bitcoin rustig aan.  Er zijn geen grote verschuivingen. De algehele markt ziet weinig uitschieters.

De dominantie van bitcoin blijft hoog. 70% van de markt is in handen van bitcoin volgens CoinMarketCap.

  bitcoin meester  

Cryptotwitter

Een rondje langs de velden op Twitter.

Het netwerk van bitcoin groeit deze maand bijzonder hard. Eerder deze week bereikte de miners een record: 94 triljoen hashes per seconde op het netwerk. Die computerkracht blijft groeien. De strijd om de block reward en transactiekosten is heviger dan ooit.

Door de grote groei in hashpower worden blocks nu sneller gevonden dan de gemiddelde tien minuten. Volgens hodlonaut is de gemiddelde block time nu zo’n 7 minuten en 50 seconde.

Het protocol van bitcoin past de moeilijkheid elke twee weken aan, om zo het gemiddelde weer naar tien minuten te brengen.

Deze snelheid brengt de bitcoin halvening ook sneller naar ons toe. Na de halvening gaat de block reward van 12.5 BTC naar 6.25 BTC. Het lijkt erop dat er een groep mensen is die nog snel wil profiteren van de huidige beloningen.

Square Crypto is de aparte divisie van Square waar men werkt aan het open protocol van bitcoin. Wat voor gerechten zou jij graag zien in een crypto restaurant? Hash brownies? QRucola salade?

ThinkingUSD denkt dat bitcoin de komende tijd gaat stijgen, hij heeft een longpositie ingenomen.

Bitcoin Venezuela is een goed doel die zich richt op, je raadt het al, Venezuela. Met bitcoin en ether donaties kun je dit doel steunen. Op lokaal niveau wil de organisatie het leven van Venezolanen helpen.

Het land wordt geteisterd door hyperinflatie, waardoor de lokale munt in rap tempo steeds minder waard wordt. Bitcoin en andere cryptomunten zijn een uitweg.

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder