Bokskampioen en politicus Manny Pacquiao kondigt eigen cryptomunt ‘Pac’ aan

De Filipijnse bokskampioen en politicus Manny Pacquiao (40) lanceert zijn eigen cryptomunt ‘Pac’. Fans van de bokser kunnen met de token onder meer merchandise kopen, aldus persbureau Reuters.

Pacquiao wist afgelopen juli nog de WBA Welterweight Super Championship te winnen.

‘Pac’ cryptomunt

Cryptobeurs GCOX uit Singapore gaat de Pac tokens noteren. Volgens Jeffrey Lin, oprichter en CEO, is de kern ‘het opbouwen van een ecosysteem’ en niet zozeer het ‘ophalen van veel geld’.

Onder meer de voormalige Britse voetbalinternational Michael Owen en Sheikh Khaled bin Zayed al-Nahyan uit Abu Dhabi, behoren tot de privé-investeerders van de Pac token.

Daar blijft het niet bij. Ook Owen, tennisster Caroline Wozniacki, en zanger Jason Derulo willen via COGX ook een token lanceren.

Strafbaar

Het promoten van een (eigen) ongereguleerde token is bijvoorbeeld in de VS strafbaar.

Zo heeft de Amerikaanse toezichthouder SEC in november 2018 boetes uitgedeeld aan bokser Floyd Mayweather Jr. en DJ Khaled wegens het verzwijgen van inkomsten uit de promotie van Initial Coin Offerings (ICO’s).

Mayweather moet een bedrag van $614.000 ophoesten en Khaled een bedrag van $152.000. Beiden mogen respectievelijk drie en twee jaar geen enkele financieel instrument promoten, binnen of buiten de crypto-industrie.

Interview

We spraken Jeffrey Lin vorig jaar tijdens de Money2020 beurs in Amsterdam, waar hij zijn plannen al ontvouwde.

Afbeelding: Sunil Grover 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!