Britse politie laat deze week gestolen 42,26 Bitcoin (BTC) veilen

De Britse politie gaat bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta veilen voor 500.000 Britse Pond, omgerekend €566.000. Het betreft een voorraad aan cryptovaluta die bij een veroordeelde hacker in beslag is genomen.

Dat heeft het Ierse veilinghuis Wilsons aangekondigd.

Bitcoin veiling

Bij de twee veilingen is de complete drie vertegenwoordigd: Bitcoin (BTC), ether (ETH) en Ripple (XRP).

Het gaat om zogenaamde ‘no-reserve’ veilingen: de verkoop van de aangeboden assets gaat sowieso door ongeacht de prijs. Er is dus geen minimale biedprijs ingesteld.

Het gaat om in beslag genomen cryptomunten van een crimineel die via een hack deze bij een exchange heeft buitgemaakt.

De eerste veiling start aanstaande woensdag om 12 uur ’s middags GMT (14 uur Nederlandse tijd). De bitcoin is verdeeld over diverse kavels: van 0.25 BTC tot 2 BTC.

In totaal gaat het bij deze veiling om ruim 32 bitcoin, omgerekend ca. $317.000 op moment van schrijven. Naast BTC wordt er ook ether en XRP aangeboden, en kleinere cryptomunten zoals Bitcoin SV, Zcash en Stratis.

Dan is er een dag later nog een tweede veiling op donderdag 26 september vanaf 20 uur ’s avonds Nederlandse tijd, die zowel voor online als fysieke bieders beschikbaar is.

Bij die veiling behoort 10 BTC tot het aanbod, evenals meer persoonlijke spullen zoals kleding, schoenen en een auto.

Ook geïnteresseerden buiten de Verenigd Koninkrijk kunnen meebieden. Een borg van 500 Britse pond is verplicht. Het veilinghuis rekent een commissie van 15% en in sommige gevallen is er ook sprake van btw-toeslag op de commissie.

Eerdere veilingen

In februari dit jaar was er al een veiling van bitcoin die door Belgische autoriteiten is opgespoord.

Verder was er in januari een veiling van 167.7 Monero (XMR) wat een doorslaand succes was te noemen. Op het moment van de veiling was Monero rond de $52.31 waard en de biedingen begonnen bij $23 per stuk.

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!