Crypto ondernemer beschuldigd van afpersing van $8,75 miljoen

Een ondernemer die zich bezig hield met cryptocurrencies wordt verdacht van afpersing. De man was adviseur van een in Seattle gevestigde startup die zich bezig hield met digitale activa.

Steven Nerayoff dreigde dat hij het bedrijfje ‘kapot ging maken’, als zij niet aan de eis van ruim $8 miljoen konden voldoen.

Afpersing voor crypto

Het bedrijf nam Nerayoff in dienst om als adviseur partnerships te sluiten en kapitaal aan te trekken. De ondernemer kreeg flink betaald voor zijn werk, maar dat was voor hem dus niet genoeg.

Hij kreeg de taak om het whitepaper te schrijven en hielp bij het creëren van het publieke imago. Hij zou 22,5% van het totaal aan uitgegeven tokens ontvangen. Daarbij kon hij óók nog rekenen op hetzelfde percentage van de ingezamelde fondsen.

Het lukte de ondernemer om $16 miljoen aan funding op te halen. Zijn inkomsten? De lieve som van $3,7 miljoen. Althans, dat was de afspraak.

Na het eindigen van de verkoop, eiste hij echter bijna de helft van het opgehaalde geld.

Hij wilde er met een bedrag van $8,75 miljoen vandoor gaan. Hij dreigde dat hij “de crowdsale zou saboteren, negatieve pers zou genereren en dat hij zijn contacten met invloedrijke mensen zou inzetten om het bedrijf te vernietigen.”

Naar verluidt betaalde de startup hierdoor nog eens $3,78 miljoen extra in Ether (ETH).

En nog steeds was het niet genoeg. Tijdens de cryptowinter in 2018, eiste hij dat het bedrijf hem nog eens om 350 miljoen tokens zou ‘doneren’.

In maart 2018 vroeg hij vervolgens nog eens een salaris van $4,45 miljoen, dat uiteindelijk ook is betaald.

bitcoin meester

Samenwerking partner

Nerayoff deed dit alles in samenwerking met een partner. Michael Hadly, een oud-gediende van het Ierse leger, hielp met de intimidatie.

Hij ging nog een stapje verder: hij zocht contact met de familieleden van de CEO van de startup.

Beide verdachten zijn gearresteerd en worden nu voorgeleid voor de kwade zaken. Als ze schuldig worden bevonden, kunnen ze tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld worden.

Beide oplichters zijn op dit moment echter op borgtocht. Hier werd respectievelijk $750.000 en $50.000 voor neergelegd.

Bron: Newsbtc.com

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!