Carola van Guarda Wallet: ‘Crypto loans zijn heel groot op dit moment’

Tijdens de Blockchain Expo in Amsterdam spraken we met Maria Carola van de Guarda Wallet. Zij is de Chief Marketing Officer van dit cryptobedrijf. We spraken over het ecosysteem dat zij aan het bouwen zijn en de ambitie die het bedrijf heeft.

Bekijk je liever de video of luister je liever naar het verhaal van Maria? Onderaan dit artikel is het interview bijgevoegd.

Zou je kunnen uitleggen van Guarda Wallet eigenlijk is?

“Ten eerste zijn we een multicurrency cryptowallet en we hebben verschillende platformen zoals web, desktop en applicaties voor mobiele telefoons. We hebben ook een extensie voor in de Chrome browser, zodat er met gedecentraliseerde apps gecommuniceerd kan worden. Dat is ons hoofdproduct waar we heel trots op zijn.”

“We hebben ook een aantal zijprojectjes, zoals een token generator. Dit is een tool waarmee je je eigen cryptocurrencies kunt maken en managen. Je kunt Guarda zien als een heel ecosysteem van producten dat samen werkt. In zijn geheel wordt het een heel systeem waarmee je op verschillende manieren met cryptocurrencies kunt werken.”

“Het maakt niet uit welke use cases jij hebt. Zo heeft onze wallet een ingebouwde exchange, de mogelijkheid tot aankopen en zelfs cryptocurrency-loans. Wat je wilt doen met je crypto, kun je via de Guarda Wallet doen.”

Je kunt dus ook je eigen token maken?

“Ja uiteraard! Je kunt je eigen token maken op Ethereum. Het is een extra service, maar als je dan door alle stappen bent gegaan (zoals het invoeren van de maximale supply en de naam en ticker), dan komt het allemaal in je eigen wallet terecht.”

Crypto loans is een trend die steeds groter wordt. Kan men hiermee rente krijgen op het hodlen van de munten?”

“Ja, cryptocurrency loans zijn heel erg groot op dit moment. We zien een bepaalde vraag naar deze dienst en dus hebben we het als feature toegevoegd aan onze wallet. We hebben veel geprobeerd en getest om er achter te komen hoe het zou werken en hoe men het graag wil gebruiken, en we zien dat mensen het echt willen hebben. Je kunt nu dus geld verdienen door ‘er op te gaan zitten’.”

“Voor zover ik weet (vanuit mijn eigen ervaring), kun je het dezelfde currency betaald krijgen als die jij hodlt.”

Voor mij is de veiligheid en de regulatie  een belangrijk aspect. Hoe zit dat met Guarda?

“Wat betreft de veiligheid: we zijn een non-custodial wallet. Jij bent dus de enige persoon die aansprakelijk is voor je eigen geld. Je moet je eigen backup hebben, je wachtwoord en je private key en je hebt het compleet in eigen beheer. Wij hebben niets te maken met jouw persoonlijke informatie en niemand anders heeft dat.”

“Als je een custodial service hebt, dan kan het gebeuren dat er een hack plaats vindt. We weten allemaal dat het over gigantische bedragen gaat, zoals bij Binance en Bithumb. Als je een custodial bent, dan kun jij de partij zijn die betrokken is bij zo’n hack. Wij willen niet dat onze gebruikers hier last van kunnen ondervinden en dus is non-custodian de enige oplossing. Wij kunnen niet meer doen dan onze gebruikers waarschuwen om zorgvuldig met de inloggegevens om te gaan.”

Wat als jij plotseling overlijdt en niemand anders heeft meer toegang tot jouw geld?

“Mijn persoonlijke motto is ‘trust nobody’, maar zeker.. Als er iets gebeurt en je hebt alle toegang tot jouw geld op de meest veilige plek ter wereld bewaard, dan moet er duidelijkheid zijn. In dat soort gevallen moet je het in je testament laten opnemen.”

Wat is de ambitie die jullie hebben?

“Ten eerste willen we ons ecosysteem compleet en af maken. We willen dé app en dé client hebben waarmee alles beheerd kan worden. We ondersteunen op dit moment al 40 blockchains en meer dan tienduizend tokens en we willen hierin groeien zoveel als we kunnen.”

“Als mensen naar Guarda komen hebben ze eigenlijk geen vraag naar nieuwe producten. Het is alsof je in een kamer komt die helemaal mooi is ingericht. Dat is ons ultieme doel.”

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!