5 vragen aan durfkapitalist Eterna Capital over Algorand, Dfinity, Libra en 24 uurs-aandelen

Op de Blockchain Expo in Amsterdam spraken we met de CEO van Eterna Capital dat opereert uit de City in Londen.

Financieel zwaargewicht en voormalig consultant Andrea Bonaceto (Forbes 30 under 30, Deloitte, KPMG, red.) vertelt over de ambitie van deze durfinvesteerder, waar ook twee voormalige partners van Blackrock bij zijn betrokken.

Bonaceto: ‘We investeren zich direct in blockchainbedrijven als in de liquide assets op de markt’.

Interview met durfkapitalist Eterna Capital

Luister je liever naar het verhaal van Bonaceto? Bekijk dan de video die onder dit artikel is bijgevoegd.

1. Een van de namen die je noemt is Algorand. Waarom investeren jullie hierin?

“Ik denk dat Algorand een van de beste teams heeft in de space. Ze proberen een van de grootste problemen op te lossen: een blockchain die zowel schaalbaar, decentraal en veilig is.

“Oprichter Silvio Micali is de ‘vader van de moderne cryptografie’ en een MIT professor in computerwetenschappen. Wie kan er beter het blockchain trilemma oplossen dan hij.”

“CEO Steve Kokinos is een zeer goede zakenman. Hij heeft drie bedrijven gehad voordat hij met Algorand begon. Een van deze bedrijven heeft een geschatte bedrijfswaarde van minstens één miljard dollar.

“Ze hebben allebei een goede track record om goede dingen neer te zetten en dat is voor ons heel belangrijk.”

2. Binnen een aantal uur was de veiling van Algorand uitverkocht. Waarom maken zij gebruik van deze nieuwe manier om geld op te halen?

“Algorand (ALGO) heeft haar fundraising georganiseerd via een zogenaamde Nederlandse veiling (in het buitenland bekend als de Dutch Auction, red.). Beleggers kregen de garantie dat het project sowieso gebacked zou zijn door een bepaalde hoeveelheid geld.

“Ze zeggen: ‘Als je na een jaar het project toch niet meer waardeert, dan geven wij je een deel van je geld dat je hebt geïnvesteerd terug.

“Als de prijs meer dan $1 waard is, geven we je maar liefst 90% terug (op dit moment is de prijs van ALGO 0.28 dollar per token, red.)”

“De veiling sloot voor een prijs van $2,4 dus het was zeer succesvol en ik denk dat dit een grote innovatie is waar andere bedrijven van kunnen leren.”

3. Wat maakt Algorand zo goed?

“In onze ogen zijn ze de enige blockchain die claimt het blockchain trillema op te kunnen lossen. Ze zijn dus op tegelijkertijd schaalbaar, decentraal en veilig.

Vergeleken met Ethereum kunnen ze veel meer transacties verwerken, terwijl het in onze ogen decentraal qua governance blijft.”

“Er zijn veel bedrijven geweest die claimden dat ze een superschaalbare blockchain hadden ontwikkeld, die dan achteraf heel centraal bleek te zijn.”

4. Waarom focussen jullie vooral op de equity?

“Wij investeren in zowel de tokens als in de derivaten. Maar áls we in tokens investeren, doen we dit in een zeer vroeg stadium. We gaan niet naar een exchange om assets te verhandelen. Er zijn ook situaties waarin wij tokens krijgen omdat we in de aandelen investeren.”

5. STO’s oftewel digitale 24 uurs-aandelen is een nieuwe trend. Overwegen jullie ook om aan STO’s mee te doen?

“Het is ten eerste belangrijk om de definitie duidelijk te hebben. Security tokens en tokenized securities zijn niet hetzelfde. Een getokenizeerde security is dat je bijvoorbeeld vastgoed neemt en dat tokenizeert. Je kunt het vastgoed nu op een goedkope en snelle manier van eigenaar verschepen.”

“Dan heb je ook nog de security tokens. Het is heel simpel een token die je bepaalde kenmerken geeft, zodat het als een aandeel kan worden gezien. Hier zien wij hele succesvolle use cases in, maar er zijn ook nog verschillende problemen die moeten worden opgelost voordat het mainstream wordt.”

“De liquiditeit is hier een belangrijk voorbeeld van. Je kunt wel een security token maken, maar als het geen liquiditeit heeft, wie wil er dan nog in handelen? Hiervoor zijn er hele goede regeltjes en wetten nodig.”

“Onze visie op STO’s is dat we niet moeten haasten om erin mee te gaan. De ICO-fase was een wave, en ik kreeg het gevoel dat men van STO’s een nieuwe hype wilde maken. Wij observeren de markt en hebben geen haast en we kijken hoe de markt zich ontwikkeld.”

Vanaf minuut 10 deelt Bonaceto zijn visie over de Libra en investeringen in bijvoorbeeld DFinity.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!