ethereum glow

Ethereum Istanbul hard fork uitgesteld tot begin oktober

De testnetactivatie van de Istanbul hard fork is verplaatst naar begin oktober. Een aantal teams hebben volgens de community manager van de Ethereum Foundation meer tijd nodig. De zes Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) moeten getest worden voordat deze op het testnet worden uitgerold.

Ethereum Improvement Proposals

De core ontwikkelaars van Ethereum hebben de lijst met Ethereum EIP’s besproken op een “All Core Devs Meeting”. Dit is een bijeenkomst bedoeld om verschillende Ethereum-teams samen te brengen. Alle ontwikkellaarsteams spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de richting van het protocol.

Het plan is om de Istanbul fork in twee fases uit te voeren:

Fase 1: deze bestaat uit zes EIP’s; die naar schatting live moet gaan op het Ethereum mainnet in oktober
Fase 2: deze bestaat uit de invoering van bovenstaande EIP’s, zoals het voorstel om Ethereum ASIC-resistenter te maken door over te stappen op een Programmatic Proof-of-Work (ProgPOW) consensus-algoritme.

Van de ongeveer 30 EIP’s die door de ontwikkelaars zijn overwogen, zijn er slechts zes geaccepteerd voor opname in Istanbul. Acht andere EIP’s zullen worden toegepast bij de”Berlijn” upgrade. Dit is de volgende upgrade die Ethereum naar Ethereum 2.0 moet brengen.

Maar het is de vraag wanneer al deze updates kunnen worden uitgerold.

Consenus

Ook is duidelijk dat de ‘Progressive Proof-of-Work’ (ProgPow)-update wordt doorgeschoven naar 2020. Deze aanpassing aan het mining algoritme moet er voor zorgen dat minen van ETH eerlijker wordt. Speciale mining hardware hebben nu een groot voordeel op het netwerk, ze zijn immers geoptimaliseerd voor het minen.

Nu de Istanbul testnet upgrade is uitgesteld met een maand is ook de activering van de mainnet uitgesteld. Dit zal plaatsvinden na Devcon, de belangrijkste ontwikkelaarsconferentie van ethereum. Een specifieke datum en blokhoogte voor mainnet activatie is bewust niet bekend gemaakt.

Een van de lessen die vorig jaar met het Byzantium-fork is geleerd, is dat we niet moeten proberen het testnet en de mainnet-fork tegelijkertijd bekend te maken

Afwachten dus voor de community van Ethereum.

Bron: Cryptoglobe

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!