Nieuws » Japanse messaging gigant LINE krijgt officiële crypto-licentie

Japanse messaging gigant LINE krijgt officiële crypto-licentie

In juli 2018 kondigde Japanse messaging gigant LINE al plannen aan om een crypto exchange genaamd BitBox te lanceren. Dat nieuws volgde op het debuut van LINE Financial eerder vorig jaar.

In augustus vorig jaar maakte LINE Corporation bekend dat het cryptovaluta (LINK) op de markt heeft gezet. Nu blijkt dat Japan’s grootste sociale netwerk ook een vergunning van de Japanse financiële toezichthouder heeft gekregen om een crypto exchange te exploiteren.

Het Aziatische Whatsapp

De Financial Services Agency (FSA) heeft vrijdag de licentie verleend aan LINE’s blockchain unit LVC Corporation. De goedkeuring zal het bedrijf in staat stellen om crypto trading services aan te bieden aan de meer dan 80 miljoen gebruikers van de online dienst. LINE is daarnaast in verschillende Aziatische landen marktleider en kan vergeleken worden met messaging app Whatsapp.

LINE heeft wereldwijd 187 miljoen gebruikers per maand, met naar schatting 50 miljoen geregistreerde gebruikers van haar mobiele betaaldienst, LINE Pay. Haar vier belangrijkste markten betreffen Japan, Thailand, Taiwan en Indonesië.

  bitcoin meester  

Licentie voor BitMax

In juni werd al duidelijk dat de licentie voor LINE’s Japanse platform BitMax bijna binnen was. BitMax betreft LINE’s tweede cryptocurrency exchange, na voorgenoemde BitBox dat in juli 2018 in Singapore is gelanceerd. Als gevolg van Japan’s crypto exchange licentie eisen – van kracht sinds de wijziging van de Japanse Payment Services Act in april 2017 – is BitBox niet toegankelijk voor Japanse handelaren.

Het Japanse platform BitMax is wel goedgekeurd voor de Japanse handel en kent vijf cryptovaluta’s. Te weten: bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC) en XRP. LINE’s BitMax wordt één van de twintig cryptocurrency beurzen in Japan met een licentie. Ook de onlangs goedgekeurde Rakuten Wallet valt hieronder, evenals een Coincheck en SBI VC Trade.

Link Chain

LINE lanceerde in de nazomer van 2018 daarnaast haar eigen cryptomunt Link. Sindsdien is zij volop aan de slag met het verder ontwikkelen van dat token ecosysteem gebaseerd op de servicegerichte blockchain Link Chain. Het blockchain netwerk maakt het onder meer mogelijk om gedecentraliseerde applicaties direct toe te passen op het berichtenplatform van Line.

LINK werd genoteerd op BitBox in oktober vorig jaar. Ook BitMax gaat LINK-transacties ondersteunen. De token is echter nog niet formeel goedgekeurd door de Japanse FSA. In juni van dit jaar werd verder bekend dat LINE een samenwerking aangaat met het Amerikaanse Visa voor nieuwe blockchain- en digitale betaaloplossingen. Daarmee wordt duidelijk dat LINE een naam is om in de gaten te houden!

Bronnen: The Block Crypto, Coin Telegraph

Foto: Flickr / Jon Russell

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin in week 37: Bitcoin koers, Bakkt, Lightning, China en Tim Draper

Wessel Simons

Durfinvesteerder Tim Draper blijft erbij: ‘Bitcoin naar $250.000 in 2022’

Wessel Simons

Criminelen kopen Bitcoin voor 10 keer de prijs met gestolen geld

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder