bitcoin BTC goud derivsten

‘Bitcoin krijgt waarde gedekt door goud’, zegt beursveteraan Mark Mobius

Beleggersveteraan Mark Mobius vindt dat bitcoin (BTC) alleen intrinsieke waarde heeft met goud als dekking, zo meldt Cointelegraph.

Dat zegt de oprichter en fondsmanager van Mobius Capital Partners in een interview tijdens het programma Squawk Box van CNBC. Daarin uit hij zijn zorgen over cryptovaluta en blockchain.

Bitcoin en Mobius

Fondsmanager Mobius (83) kunnen we scharen tussen Warren Buffett en George Soros. Hij heeft ruim dertig jaar bij Templeton Investments gewerkt, maar bestiert sinds maart 2018 een eigen fonds.

De investeerder herziet – in tegenstelling tot zijn collega’s – steeds meer zijn mening over bitcoin in één jaar tijd.

Medio mei gaf hij toe dat de onderliggende technologie van bitcoin geschikt is voor wereldwijde, privacygevoelige betalingen.

So I believe it’s going to be alive and well.

MARC MOBIUS

In een interview daarna geeft Mobius toe dat hij ‘wellicht ook bitcoin moet kopen, naarmate het populairder wordt’. Ook toen wees hij op de factor vertrouwen:

‘Elke munt is gebaseerd op vertrouwen. Zolang je vertrouwen hebt in de dollar, de euro, de renminbi, dan gebruik je het.

Zodra er steeds meer mensen geloven in bitcoin, en het blijft aan belang groeien. Dan moet ik zeker overwegen bitcoin te kopen’

Bitcoin en goud

Deze week was Mobius te gast bij Squawk Box van CNBC. Daarin vroeg presentator en ‘bitcoinmaximalist’ Joe Kernen aan hem of bitcoin intrinsieke waarde heeft.

Hij beantwoordde niet direct die vraag, om vervolgens een lans te breken voor het volgende: een cryptomunt gedekt door fysiek goud. Hij zegt nu:

Een cryptomunt gedekt door goud is interessant,  omdat iets nieuws gekoppeld wordt met iets bestaand.

Kernen merkt terecht op dat de dollar of euro ook niet gedekt zijn door goud. Waarom moet dit dan voor bitcoin wél het geval zijn?

Mobius wijst nogmaals op vertrouwen. In zijn ogen is er een hele generatie die vertrouwen hebben in het internet en cryptovaluta en ‘dat is wat nodig is’. Hij licht het als volgt toe:

De reden waarom mensen in de Amerikaanse dollar geloven, is dat ze er iets mee kunnen kopen. Zodra je met bitcoin en andere cryptomunten echt iets kan kopen, dan is dat prima. ”

Niettemin is beleggen in cryptovaluta nog erg risicovol, benadrukt hij ook.

Prijs van goud

Vorige maand suggereerde Mobius dat bitcoin en andere crypto de prijs van goud en het vertrouwen in deze harde asset kan verhogen.

Blijkbaar spreekt het non-soevereine en veilige karakter (geen last van inflatie) van zowel goud, zilver als bitcoin aan. Ook de koers van bitcoin en goud lijken steeds meer synchroon aan elkaar te lopen.

De koersontwikkelingen van de afgelopen drie en twaalf maanden zijn onderzocht en geclassificeerd in drie categorieën: allebei stijgend, allebei dalend en tegenovergesteld in groei en daling.

Lees verder: ‘Bitcoin (BTC) en goud meer in trek door onrust financiële markten’

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!