hack hacker ethereum ether eth

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Oplichters gebruiken extensies van je internetbrowser om je bitcoin (BTC) of andere cryptomunten buit te maken. Dat stelt Jeremy Welch, CEO van Casa tijdens het Baltic Honeybadger event in Riga.

Casa is een techbedrijf dat zich richt op producten voor het bitcoin ecosysteem.

De meeste bekende is de Casa node, daarmee kun je gemakkelijk een eigen node draaien voor Bitcoin en het Lighting Network (LN).

Het zijn risico’s die tot nu toe onbesproken zijn, maar extensies brengen grote risico’s met zich mee.

Jeremy Welch, CEO Casa

Browser-extensies

Een van de risico’s is dat er een schat aan informatie in extensies is opgeslagen. Denk aan je browsergeschiedenis of wachtwoorden om bij een cryptobeurs in te loggen.

Daarom adviseert Welch om ‘nooit ergens je bitcoin adres bekend te maken’.

Daarnaast kunnen extensies ook gevoelige persoonlijke informatie opslaan. Volgens Welch is er genoeg consumentensoftware op de markt die om persoonlijke data vraagt om het product te kunnen gebruiken.

Als voorbeeld liet Welch een extensie die een hippe wallpaper installeert op iemands computer of smartphone.

Maar achter de extensie schuilt malware die persoonlijke data kopieert zodra je een KYC-formulier invult. Zoals je pasfoto op je rijbewijs bijvoorbeeld.

Lees ook – Casa lanceert mobiele Bitcoin wallet voor iOS en Android

bitcoin meester

Software-updates

Een van de gevaren is dat deze processen op de achtergrond gebeuren, zo betoogt Welch.

De gebruikers heeft een hippe wallpaper gedownload, maar heeft niet in de gaten dat je browser je data kan dumpen bij kwaadwillenden. Dat is angstaanjagend, want we gebruiken allemaal extensies.

Volgens Welch is het risico dermate groot dat een aanvaller het ontvangende bitcoin adres kan aanpassen. Ook bij software-updates kan de software juist onveiliger worden.

In de bitcoinwereld zijn er ook voorbeelden van extensies waarbij persoonlijke data wordt gevraagd. Dat wil dan niet gelijk zeggen dat ze onveilig zijn.

Zo vragen ook de Sats-extensie van Casa en de Lolli-extensie voor het verdienen van BTC, ook om een aantal persoonlijke data.

Oplossing

Volgens Welch is de oplossing niet eenvoudig. Er is nog steeds betere software nodig om de gebruikerservaring veiliger en beter te maken.

Verder is het opvijzelen van kennis nodig door het op evenementen op de agenda te zetten.

De reikwijdte van het probleem is niet bekend. Casa publiceert binnenkort haar veiligheidsonderzoek om de bevindingen te delen in de community.

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!