Analyse bitcoin (BTC): koersuitbraak naar $8.500 dit weekend?

Door Elroy Ryon van Het Crypto Huis - Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $8.140. Gaat Bitcoin pumpen of dumpen dit weekend?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin een week van ups en downs achter de rug heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als wij kijken naar de “Daily Candlestick’ van Bitcoin ziet het er naar uit dat wij nog iets lager kunnen vallen om daarna vervolgens een bounce te zien om mogelijk wave 4 af te maken.

Naar mijn inziens is die nog niet afgemaakt. Hiervoor wil ik je meenemen naar de 4 uur kaart om hier wat dieper op in te gaan.

Analyse bitcoin (BTC): koersuitbraak naar $8.500 dit weekend?

Bitcoin 4-uur grafiek

Op het 4 uur overzicht is goed te zien dat Bitcoin flink is afgekoeld, wanneer wij kijken naar de STOCH indicator.

Echter lukt het Bitcoin niet om door zijn resistance van de 200MA heen te breken, die op het dagelijkse tijdframe zichtbaar is als de zwarte lijn.

Wanneer Bitcoin door de 200MA en 200EMA heen weet te breken, is het zeker mogelijk dat Bitcoin nog eens de $9.200 zone gaat opzoeken, om de ‘Local Highs’ te claimen.

Ook zit daar de 21EMA, die op het wekelijkse tijdframe zichtbaar is.

Een test hiervan is daarom zeer waarschijnlijk. Om exact, aan de hand van de Eliott Wave Theorie een route te maken, neem ik je graag mee naar het 1 uur tijdframe.

4-uur grafiek (short-term bullish)

Analyse bitcoin (BTC): koersuitbraak naar $8.500 dit weekend?

4-uur short term bearish case

Analyse bitcoin (BTC): koersuitbraak naar $8.500 dit weekend?

*Bij verlies van de $7.800 (groene supportlijn), komt de bullish chart te vervallen, en zie ik dit verder uitspelen. De ogen dus gericht op de $7.780, de wel bekende 0.786 fibonacci (de gele box), als laatste redmiddel.

Bitcoin 1-uur grafiek

Op het 1 uur tijdframe zoomen wij vooral in om de prijsbewegingen goed in kaart te brengen. We beginnen een enig bullish divergentie te vormen, wat kan zorgen voor een sterke bounce.

Het is zomaar mogelijk dat wij nog even een stukje lager gaan, om de 0.786 fibonacci op te zoeken.

Het is hiervoor wel belangrijk dat Bitcoin zich boven de $7.800 houdt, anders kunnen wij zomaar een stuk verder vallen.

Deze bearish grafiek is terug te zien bij het 4-uur tijdframe - Bearish case.

Analyse bitcoin (BTC): koersuitbraak naar $8.500 dit weekend?

Support levels

Resistance levels

'Bitcoin gaat nog push omhoog maken'

Op dit moment is het waarschijnlijk dat Bitcoin nog een push omhoog gaat maken. De bounce zone waar ik naar kijk ligt tussen de $7.850 en de $7.970 zone.

We printen ook enige bullish divergentie op de 1 uur kaart, en dat is vaak een signaal dat er een sterke bounce mogelijk is.

Wanneer Bitcoin de $8.500 weet te breken, ziet het er zonnig uit en kunnen wij praten over de targets van $8.700 en $8.900.

Analyse bitcoin (BTC): koersuitbraak naar $8.500 dit weekend?

*Bij verlies van de $7.800(groene supportlijn), komt de bullish chart te vervallen, en zie ik lagere targets van $7.500 en zelfs $7.200 in de kaart.

YouTube Update

Graag neem ik jou in de onderstaande YouTube video mee met een toelichting over de besproken scenario’s en de belangrijke levels van Bitcoin. Ook nemen wij Bitcoin dominantie en diverse altcoins onder de loep.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal op Telegram.

Cursus/Premium kanaal:
Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen?

Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via de website van Het Crypto Huis.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...