bitcoin BTC update prijs TA analyse

Bitcoin (BTC) analyse: Four Wave Theorie bevestigt (nogmaals) bullmarkt

Op dit moment staat de bitcoin (BTC) prijs op $9.165 bij Bitstamp. Wat gaat de koers doen? Lees de technische analyse van Big Bang Crypto.

Bitcoin heeft een move gemaakt die bijna niemand had verwacht. Een stijging van meer dan 40% van $7.400 naar $10.500. Niks death cross. En nu bevinden we ons boven de 200 MQ en een vallende trendlijn die een grote rol heeft gespeeld in de afgelopen maanden.

Op dit moment lijken we ons in een consolidatiefase te bevinden na deze grote rally. Er wordt momenteel gepraat over nieuws uit China dat deze pump kan hebben veroorzaakt.

In onze vorige analyse hebben we aangegeven dat er een bullish divergence op de daily chart aanwezig was en de bearish indicator ook op het einde van de bearish trend konden wijzen.

Dus…bereidt Bitcoin zich voor op de volgende pump of is dit een bulltrap?

De Four Wave Theory (4WT) laat ons zien dat deze move niet ongebruikelijk is voor Bitcoin, maar het nieuws uit China was goed getimed en zorgde voor een extra 20% winst.

Als je deze huidige eerste wave vergelijkt met de eerste waves in 2012 en 2015, dan zie je duidelijk de terugkerende overeenkomsten.

Het breken boven de blauwe resistance lijn heeft altijd voor een grote rally gezorgd. We zijn dus exact waar we moeten zijn op dit moment.

Hoewel Bitcoin wel boven de $10.000 is gestegen, kwam de prijs snel weer omlaag om de resistance te testen als support. Dit is waarom Four Wave Theory (4WT) – in onze ogen – zo’n grote waarschijnlijkheid geeft.

De eerste foto laat een gele rising channel zien waarin Bitcoin zichtbaar de channel line al drie maal heeft getest.

Als dit kanaal correct is, dan is het waarschijnlijk dat we in de komende dagen niet boven de $10.500 zullen klimmen.

De kans op een move naar $10.000 tot $10.200 gevolgd door een daling richting $9.000 tot $8.400 is groter. Op het moment doet de 200MA en de. daily exp. ribbon dienst als support.

Een drop onder de 200MA (momenteel onwaarschijnlijk) zou historisch gezien een retest van het $8.200 tot $8.400 tot gevolg hebben.

We kunnen concluderen dat de 4WT nogmaals bevestigt dat we ons in een bullmarkt bevinden.

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

Mis niks meer!
Invalid email address