bitcoin btc update koers analyse

Bitcoin (BTC) analyse: koers stuit op $8.000 vlak voor weekly close

De koers van Bitcoin (BTC) heeft het lastig. Koopkracht blijft laag en de prijs zit precies in de support zone van $8.000.

Een nieuwe test van de vorige daling naar $7.500 zo vlak voor de weekly close lijkt dichtbij te zijn. Een belangrijk level, gaan we wederom een bounce zien?

Bitcoin analyse

Het is momenteel vrij stil op de cryptomarkt. Zowel prijsstijgingen als dalingen worden snel te niet gedaan door bots. En het lijkt er op dat de bulls te weinig kracht hebben om naar boven door te breken.

Op het moment van schrijven ligt de prijs precies op de support zone van $8.000 welke vlak boven de sterke support van $7.500 ligt. Hierbij lijkt het breken naar beneden waarschijnlijk.

Gekeken naar de daily chart zien we dit ook terug. Weinig koopkracht van de bulls, wat resulteert in momentum indicators welke bij de kleinste beweging al in overbought regionen schieten.

Op hogere timeframes zien we meer ruimte voor de weg naar beneden dan omhoog. Maar een bounce kan snel gebeuren rond deze levels.

Bitcoin daily chart 6 oktober 2019

Tussen $7.000 en $8.000 liggen meerdere sterke supportzones, waarbij op eerdere momenten een sterke reactie ontstond.

Mochten deze levels geraakt worden, dan zal er een grote kans zijn dat we een (tijdelijke) reversal omhoog gaan maken. Echter moet dan de koopkracht van bulls flink aan gaan trekken.

Wat zomaar en onverwacht kan gebeuren. Mocht de support niet sterk genoeg zijn, dan is de weg naar beneden snel gemaakt en kunnen we wel eens prijzen in de $6.000 gaan zien.

Ook hier ligt een zeer sterke support welke ondanks het breken vorig jaar wederom een goede weerstand tegen verkoop kan bieden.

Een stuk verder ingezoomd zien we op de 1h zien we short term nog ruimte voor een stijging zo vlak voor het sluiten van de week.

Een weekly close boven de $8.000 is daarbij ook een sterk bullish signaal wat meer koopkracht kan gaan triggeren. En wat dus de weg omhoog wat meer kan verzekeren.

Bitcoin hourly chart 6 oktober 2019

 

Onzekerheid in de markt

Het is momenteel dus een wat lastig te voorspellen markt. Er heerst veel onzekerheid door de huidige beweging omlaag. Mensen zijn voorzichtiger met het kopen wetende dat de prijs een flinke daling richting de $6000 kan maken.

En ondanks dat we rond hele sterke support regionen zitten, kunnen deze zomaar gebroken worden.

Echter kan de markt zomaar omdraaien en kan een bullish signaal een en snelle stijging veroorzaken. De weg omhoog lijkt dus op korte termijn zeker mogelijk. Maar de weg naar beneden meer een zekerheid.

celsius

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!